Çin'de Kamu Araçlarının Kullanımında Reform - Son Dakika
Güncel

Çin'de Kamu Araçlarının Kullanımında Reform

Çin\'de Kamu Araçlarının Kullanımında Reform

Ülkede, istismar ve halkın şikayetlerinden dolayı kamu araçlarının tahsisi ve kullanılmasını yeniden düzenlemek amacıyla yönerge yayınlandı.

17.07.2014 07:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'de, kamu araçlarının tahsisini ve kullanılmasını yeniden düzenlemek için yönerge yayınladı.

Şinhua ajansının haberine göre, kamu kaynağının istismar edilmesi üzerine halkın gittikçe artan şikayetleri sonrasında kamu araçlarına yapılan yüksek harcamaları kısmak amacıyla düzenleme yapıldı.

Yayınlanan yönergeyle, "istihbarat, iletişim ve acil durumlar" gibi özel hizmetler amacıyla kullanılan araçlar hariç rutin devlet işleri için araç tahsisi durdurulacak.

Yönergede, merkezi hükümetin kamu çalışanlarına kendi ulaşım imkanlarını seçmeleri için uygun bir miktar pay ayıracağı ve bundan bakanlık düzeyinin altındaki memurların etkileneceği devlet yardımlarının, makama göre aylık 500 ile bin 300 yuan (yaklaşık 80 ile 210 ABD Doları) arasında olacağı kaydedildi.

Yönerge, ayrıca reform sürecinden etkilenebilecek sürücülerin veya diğer memur kadrosunun uygun bir şekilde atamalarının yapılması ve kamu varlıklarının kaybının önlenmesi için yedek araçların ihaleyle satılması amacıyla ilgili makamları teşvik ediyor.

İki veya üç yıl içinde söz konusu reformu başarıyla sonuçlandırmak için 2014 yılı itibarıyla merkezi hükümet organlarında, 2015 sonuna kadar da yerel yönetimlerde bunun tamamlanması amaçlanıyor.

Çin'de belli bir mevkinin üzerindeki memurlara genellikle görevleri dolasıyla bir sürücü ve araç tahsis ediliyor. Ancak çoğu memurun araçları özel amaçlar için kullanması kamu fonlarının israfına neden oluyor ve yoğun şikayet alıyor.

Çin Maliye Bakanlığı'na bağlı Mali Bilimler Araştırma Enstitüsü Müdürü CIA Kang, "Reformun son turunun yaklaşık 800 bin hükümet aracını kapsayacağını ve buna bağlı olan harcamaların yüzde 7 oranında düşeceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Çin Komünist Partisi Merkezi Disiplin Konseyi'nden daha önce yapılan açıklamada, memurların kullandığı kamu ofisleri, lojman ve otomobil gibi imkanların derecesine göre kısıtlanacağı belirtilmişti.

Liderler, kamu personelinin halka daha yakın olması ve görevini kötüye kullanmaması için çalışmalar yürütüleceğini açıklamıştı. - Şangay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çin'de Kamu Araçlarının Kullanımında Reform - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Leylekler yuvaya döndü, fabrikada üretime ara verildi
    12:30 Leylekler yuvaya döndü, fabrikada üretime ara verildi

    Sivas'ta faaliyet gösteren ESTAŞ, leyleklerin bacasında yuva yapması nedeniyle üretimi durdurdu. Leyleklerin zarar görmemesi için fabrika yönetimi, göç edene kadar üretime ara verdi. Fabrika, leyleklere ev sahipliği yaparak doğaya ve çevreye saygılı bir firma olduğunu gösteriyor.


Advertisement