Çin'de Yanlışlıkla İdam Nedeniyle 27 Yetkili Ceza Aldı - Son Dakika
Güncel

Çin'de Yanlışlıkla İdam Nedeniyle 27 Yetkili Ceza Aldı

Çin'de tecavüz ve cinayet suçlamasıyla yargılanan gencin yanlışlıkla idam edilmesi nedeniyle yürütülen soruşturma sonucu 27 yetkiliye ceza verildi.

01.02.2016 06:24  Güncelleme: 08:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'de tecavüz ve cinayet suçundan bir gencin yanlışlıkla idam edilmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada 27 yetkili ceza aldı.

SALDIRI 20 YIL ÖNCE GERÇEKLEŞTİ

Şinhua ajansının haberine göre, ülkenin kuzeydoğusundaki İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nde 20 yıl önce bir kadına tecavüz etmek ve kadını öldürmek suçundan yanlışlıkla idam edilen genç ile ilgili yürütülen soruşturmada 27 yetkili suçlu bulundu.

ÜST DÜZEY YETKİLİNİN SORUŞTURMASI GENİŞLETİLECEK

Huugjilt'in yanlışlıkla idam edilmesi ilgili yürütülen soruşturmada idamın gerçekleştiği dönemde bölge savcılığı, mahkemesi ve emniyet biriminde çalışan ve kusurlu bulunan 26 yetkili idari ceza alırken, işiyle alakalı başka suçlara da karıştığından şüphelenilen dönemin üst düzey yetkililerinden Fıng Zhıming adlı kişinin soruşturmasının genişletileceği ifade edildi.

SERİ KATİL CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Huugjilt,1996 yılında umumi bir tuvalette bir kadına tecavüz etmek ve kadını öldürmek suçundan idam edilmişti. İdam edilmesinden yıllar sonra Cao Cıhong adlı seri katilin cinayeti itiraf etmesiyle Huugjilt'in masum olduğu ortaya çıkmıştı.

AİLESİNE 322 BİN DOLAR TAZMİNAT ÖDENDİ

Olay ile ilgili davada geçen yıl bölge mahkemesi, Cao Cıhong'a idam cezası vermiş, Huugjilt'in ailesine de 2 milyon yuan (322 bin dolar) tazminat ödenmesine karar vermişti.

Çin\'de Yanlışlıkla İdam Nedeniyle 27 Yetkili Ceza Aldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çin'de Yanlışlıkla İdam Nedeniyle 27 Yetkili Ceza Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement