Çin'deki Konferansta Yerel Yönetimlerin Dünya Barışına Katkıları Ele Alındı - Son Dakika
Yerel

Çin'deki Konferansta Yerel Yönetimlerin Dünya Barışına Katkıları Ele Alındı

Çin\'deki Konferansta Yerel Yönetimlerin Dünya Barışına Katkıları Ele Alındı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin kurucu üyesi olduğu Dünya İpekyolu Şehirleri Birliği’nin “İpekyolu Ekonomi Şehirleri Konferansı”nın ikincisi Çin’in Xi’an şehrinde yapıldı.

26.09.2014 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin kurucu üyesi olduğu Dünya İpekyolu Şehirleri Birliği'nin "İpekyolu Ekonomi Şehirleri Konferansı"nın ikincisi Çin'in Xi'an şehrinde yapıldı. 30 ülkeden 600'e yakın temsilcinin yer aldığı toplantılarda yerel yönetimlerin dünya barışına katkıları ile ekonomik, güvenlik ve işbirliği konusunda yapılabilecekler ele alındı.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin kurucu üyesi olduğu Dünya İpekyolu Şehirleri Birliği'nin "İpekyolu Ekonomi Şehirleri Konferansı"nın ikincisi Çin'in Xi'an şehrinde yapıldı. 30 ülkeden 600'e yakın temsilcinin yer aldığı toplantıda Konya Büyükşehir Belediyesi'ni Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Selim Yücel Güleç temsil etti. İki gün süren toplantının ilk günü Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen 23 Eylül Dünya Barış Günü kutlamaları yapıldı. Kutlama toplantısına BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, video mesajı ile katılarak katılımcılara uluslararası anlayış ve barışın gelişmesine katkılarından dolayı teşekkür etti. Daha sonra, İpek Yolu Ekonomi Şehirleri Konferansı olarak dünya barışına yapılabilecek katkıların ele alındığı yuvarlak masa toplantıları gerçekleştirildi. Toplantının ikinci gününden ekonomi, güvenlik ve işbirliği alanlarında üye şehirlerarasında neler yapılabileceği görüşüldü. Toplantılarda, yerel yönetimlerin uluslararası etkinliklerinin artırılması için daha fazla çaba harcamaları gerektiği, üye şehirlerin kendi dost ve kardeş şehirlerini birbirine tanıtmasının önemli olduğu vurgulandı.

Toplantıya katılan Çin, Güney Kore, Bangladeş, Sri Lanka, İtalya, İsveç, ABD, Tacikistan, İspanya, Kazakistan, Fransa, Tayland gibi ülkelerin belediye temsilcileri ile görüşen Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Selim Yücel Güleç, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin uluslararası ilişkilere verdiği önem ve belediyecilik alanında yaptığı yenilikçi uygulamaları anlattı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çin'deki Konferansta Yerel Yönetimlerin Dünya Barışına Katkıları Ele Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement