Çin'den Türkiye'ye ''Serbest Ticaret'' Teklifi - Son Dakika
Güncel

Çin'den Türkiye'ye ''Serbest Ticaret'' Teklifi

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi başkanlığındaki Çin heyeti, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na Türkiye ile serbest ticaret anlaşması yapılması teklifinde bulundu.

27.09.2014 22:42  Güncelleme: 23:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) 69. Genel Kurul görüşmeler çerçevesinde New York'ta bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Wang Yi ile bir araya geldi. İkili ve bölgesel ilişkilerin gündeme geldiği görüşmede, Çin tarafının Çavuşoğlu başkanlığındaki Türk Dışişleri heyetine, bir serbest ticaret anlaşmasının imzalanmasının faydalı olacağı düşüncesini dile getirdiği belirtildi.

"ERDOĞAN'DAN ZİYARET BEKLİYORUZ"

Görüşmede, önümüzdeki dönemde yapılacak ziyaretlere değinilerek, Çin tarafının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çin Halk Cumhuriyeti'ni ziyaret etme beklentisinin dile getirildiği bildirildi.

ÇİN'DEN BM İÇİN DESTEK TALEBİ

Görüşmede ayıca ikili ticaretin arttırılması konusu ele alınırken Türk tarafının BM Güvenlik Konseyi geçici adaylığı konusunda Çin'in desteğini talep ettiği belirtildi. Parlamentolararası ilişkilerin geliştirilmesinin talep edildiği görüşmede, BM ve BM kuruluşlarıyla işbirliğinin arttırılması konusunun da gündeme geldiği kaydedildi.

10 ÜLKE İLE GÖRÜŞMELER YAPILDI

Görüşmede, yüksek hızlı tren projesi hakkında görüş alışverişinde bulunulurken, savunma ve nükleer enerji konusunda da işbirliğinin önemine vurgu yapıldığı bildirildi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu bugün ayrıca Laos, Guatemala, Çin, Kostarika, Singapur, Afganistan, Eritre, Pakistan, Tayland ve Kamboçya Dışişleri Bakanları'yla ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Çin\'den Türkiye\'ye \'\'Serbest Ticaret\'\' Teklifi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Çin'den Türkiye'ye ''Serbest Ticaret'' Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • GELENEKSEL YEMEKLERİ.: YOK ONLARLA SERBEST TİCARET YAPMAYALIM. BAKARSINIZ TİCARET DİYE, RUHUMUZ BİLE DUYMADAN GELENEKSEL YİYECEKLERİ OLAN, KÖPEK, EŞŞEK, FARE YEDİREBİLİRLER. HATTA YILAN ÇORBASI BİLE. 12 40 Yanıtla
  • Alien: Türk malları çok pahalı, bu iyi olur, aynı malı ucuza alırız doğrudan. 11 36 Yanıtla
  • Osmanli: Serefsiz Cin'lilerle alis veris yapilmasin. DOGU TÜRKISTANA özgürlük. 30 10 Yanıtla ccc: yorumu beğenmiyenlerin inşallah kafasını taşla ezerlerde o zaman uygurları anlarlar cehenmde 0 0
  • krad: uygur bölgesi için bir rüşvet hadi bakalım göreceğiz türk onurunu 15 6 Yanıtla
  • hd: super olur ab yede kapak olur. 8 10 Yanıtla
  • büyük: ÇOK YAŞAYIN ÇİNLİLER. . . HEPİMİZ ÇİNLİYİZ. . 7 7 Yanıtla
  • ÇOBANCIK: OLAY BU İŞTE YAPMAZLAR SAYIN ÇİNLİ DOSTUM BEN HER KIŞ KOHCHANDA DURARIM YAŞARIM VERİRSEN RÜŞFET O HEMEN HA ŞU VAR ÇİN MALI DERLER GÖKTÜRK UYDUSU SANKİ DİYARBAKIRDA YAPILDI ANLAMAZLAR SAMSUNG TELEFONLAR SONY ÇOK VAR DAHA MARKA ÇİN DİYORLAR BİZİM ÇAY DAHİ İTHAL 6 4 Yanıtla

Advertisement