Çin Devlet Başkanı Şi ve Kerimov, Kapsamlı Stratejik Ortaklık Ortak Bildirisi'ni İmzaladı - Son Dakika
Güncel

Çin Devlet Başkanı Şi ve Kerimov, Kapsamlı Stratejik Ortaklık Ortak Bildirisi'ni İmzaladı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Çin Devlet Başkanı Şi Cinping Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov Kapsamlı Stratejik Ortaklık Ortak Bildirisi İmza töreni Çin Devlet Başkanı Şi Özbekistan'da Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov bir araya gelerek iki ülke arasında işbirliğinin artırılmasını hedefleyen Kapsamlı Stratejik Ortaklık Ortak Bildirisi'ni imzaladı.

23.06.2016 01:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov

Kapsamlı Stratejik Ortaklık Ortak Bildirisi

İmza töreni Çin Devlet Başkanı Şi Özbekistan'da

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov bir araya gelerek iki ülke arasında işbirliğinin artırılmasını hedefleyen Kapsamlı Stratejik Ortaklık Ortak Bildirisi'ni imzaladı.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Kerimov'un daveti üzerine ülkeye gelen Çin Devlet Başkanı Şi, ziyaretinin ikinci gününde mevkidaşıyla ikili ve heyetler arası toplantılar gerçekleştirdi.

Basına kapalı yapılan görüşmelerde, iki liderin ülkeleri arasındaki ve uluslararası kuruluşlarla işbirliğini, güncel ve bölgesel konuları ve Afganistan'daki son durumu ele aldıkları öğrenildi.

Görüşmelerin ardından gerçekleşen törende, iki ülkenin dışişleri bakanlıkları arasındaki işbirliği programı, teknik-ekonomik, yatırım ve ticaret alanlarındaki işbirliği anlaşmaları ile petrol-gaz ve ulaşım alanlarındaki işbirliğini öngören kredi anlaşmaları imzalandı.

Şi ve Kerimov, Özbekistan ile Çin arasındaki işbirliğinin artırılmasını hedefleyen Kapsamlı Stratejik Ortaklık Ortak Bildirisi'ne imza attı.

"İşbirliği en yüksek düzeye ulaştı"

İmza töreninin ardından konuşan Kerimov, Şi'nin ziyaretini ikili ilişkiler açısından çok önemli bulduklarını ve bu ziyaretin ülkeleri arasında giderek artan dostluğun bir göstergesi olduğunu söyledi.

Şi ise iki ülkenin hedefinde karşılıklı işbirliğinin geliştirmesi olduğunu ve imzalanan ortak bildiriyle ilişkilerin kapsamlı stratejik ortaklık düzeyine çıkarıldığını belirtti. Şi, bunun temelinde Özbekistan ile Çin arasındaki karşılıklı siyasi güvenin olduğunu vurguladı.

Şi, mevkidaşıyla yaptıkları görüşmelerde, Özbekistan'ın enerji sektörüne ve sanayi bölgelerine Çin'den yüksek teknoloji temin edilerek yeni yatırım projelerinin hayata geçirilmesini tüm yönleriyle ele aldıklarını kaydetti.

Özbekistan'ın bağımsızlığını elde etmesinden bu yana geçen 25 yıl boyunca elde ettiği büyük başarıları takdirle karşıladıklarını belirten Şi, ülkenin kalkınma stratejilerini desteklediklerini vurguladı.

Resmi ziyareti kapsamında Özbekistan Parlamentosu'nda Özbek milletvekillerine hitap eden Şi, 23 Haziran'da ise Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Konseyi toplantısına katılacak.

Çin Devlet Başkanı Şi ve Kerimov, Kapsamlı Stratejik Ortaklık Ortak Bildirisi\'ni İmzaladı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çin Devlet Başkanı Şi ve Kerimov, Kapsamlı Stratejik Ortaklık Ortak Bildirisi'ni İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement