Çin Halk Cumhuriyet 67. Kuruluş Yıl Dönümü Resepsiyonu - Son Dakika
Güncel

Çin Halk Cumhuriyet 67. Kuruluş Yıl Dönümü Resepsiyonu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Çin Halk Cumhuriyet 67. Kuruluş yıl dönümü resepsiyonu Resepsiyona gelen katılımcıların karşılanması AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker'in gelişi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın gelişi ve sergiyi gezmesi Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcıları Metin Mutanoğlu ile Mustafa Özkaya'nın gelişi Katılımcılardan detaylar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın konuşması Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang'ın konuşması Pasta kesilmesi Çin geleneksel dans figürlerinin sergilendiği gösteriden detaylar Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in gelişi ve sergiyi gezmesi Çin Halk Cumhuriyeti 67. kuruluş yıl dönümü resepsiyonu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak: "Çin Halk Cumhuriyeti Hükümeti'nin Türkiye'ye, devletine ve 79 milyon insanının özgür iradesine gösterdiği desteği ilk açıklayan ve bakan yardımcısı düzeyinde ilk temsilci gönderen ülkelerden biri olarak biz bu duruşu millet olarak hiç bir zaman unutmayacağız" ANKARA (AA) – Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çin Halk Cumhuriyeti 67. kuruluş yıl dönümü resepsiyonunda, "Çin Halk Cumhuriyeti Hükümeti'nin Türkiye'ye, devletine ve 79 milyon insanının özgür iradesine gösterdiği desteği ilk açıklayan ve bakan yardımcısı düzeyinde ilk temsilci gönderen ülkelerden biri olarak biz bu duruşu millet olarak hiç bir zaman unutmayacağız." dedi.

30.09.2016 00:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Çin Halk Cumhuriyet 67. Kuruluş yıl dönümü resepsiyonu

Resepsiyona gelen katılımcıların karşılanması

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker'in gelişi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın gelişi ve sergiyi gezmesi

Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcıları Metin Mutanoğlu ile Mustafa Özkaya'nın gelişi

Katılımcılardan detaylar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın konuşması

Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang'ın konuşması

Pasta kesilmesi

Çin geleneksel dans figürlerinin sergilendiği gösteriden detaylar

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in gelişi ve sergiyi gezmesi

Çin Halk Cumhuriyeti 67. kuruluş yıl dönümü resepsiyonu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak:

"Çin Halk Cumhuriyeti Hükümeti'nin Türkiye'ye, devletine ve 79 milyon insanının özgür iradesine gösterdiği desteği ilk açıklayan ve bakan yardımcısı düzeyinde ilk temsilci gönderen ülkelerden biri olarak biz bu duruşu millet olarak hiç bir zaman unutmayacağız"

ANKARA (AA) – Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çin Halk Cumhuriyeti 67. kuruluş yıl dönümü resepsiyonunda, "Çin Halk Cumhuriyeti Hükümeti'nin Türkiye'ye, devletine ve 79 milyon insanının özgür iradesine gösterdiği desteği ilk açıklayan ve bakan yardımcısı düzeyinde ilk temsilci gönderen ülkelerden biri olarak biz bu duruşu millet olarak hiç bir zaman unutmayacağız." dedi.

Çin Halk Cumhuriyetinin 67. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle Ankara'da JW Marriott Otel'de düzenlenen resepsiyona Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcıları Metin Mutanoğlu ile Mustafa Özkaya ve Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang katıldı.

Resepsiyonda konuşan Bakan Albayrak, Çin Halk Cumhuriyeti ve Türkiye'nin hem tarihsel, hem de bölgesel olarak çok önemli iki ülke olduğunu dile getirerek, Asya kıtasının en doğusunda ve en batısında bulunan iki ülkenin stratejik öneme sahip olduğunu kaydetti.

İki ülkenin, iki güçlü hükümetle her geçen gün ilişkilerini geliştirdiği bir dönemden geçtiğini dile getiren Albayrak şöyle konuştu:

"15 Temmuz bizim için çok önemli bir tarihtir. 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve akabinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak yaşadıklarımızı, Çin Halk Cumhuriyeti Hükümeti'nin Türkiye'ye, devletine ve 79 milyon insanının özgür iradesine gösterdiği desteği ilk açıklayan ve Bakan Yardımcısı düzeyinde ilk temsilci gönderen ülkelerden biri olarak biz bu duruşu millet olarak hiç bir zaman unutmayacağız. Türkiye'de darbe yaparak ülkeyi bölmeye çalışan bu şer odaklarına karşı Türkiye'nin birliğinin yanında durduğu gibi biz de aynı saygıyı ve aynı duruşu Çin Halk Cumhuriyetine de her zaman göstereceğiz."

Bakan Albayrak, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Hongyang'a iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek için gösterdiği çabadan dolayı teşekkür ederek, "Türkiye-Çin Karma Ekonomik Komitesi (KEK) başkanlığında Türk tarafını temsil eden kabinedeki bakan olarak önümüzdeki dönemde Türkiye-Çin ilişkilerinde ekonomik, kültürel ve sosyal anlamda bu ilişkilerin daha iyi bir noktaya taşınmasıyla ilgili "Eskisinden çok daha fazla çaba sarf edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullandı.

- Çin'in "Bir Kuşak Bir Yol" projesi

"Bir Kuşak Bir Yol" projesinin Çin'in gündeminde yer alan en önemli projelerden biri olduğunu belirten Albayrak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu, aslında 500 yıl öncesine kadar dünya ekosisteminin şah damarı dediğimiz Pekin'den başlayıp İstanbul'da nihayete eren İpek Yolu'nun tekrardan canlandırılması projesi. Altında bu günün teknolojisi ve bu günün medeniyet altyapısı, çerçevesi içerisinde hızlı tren sistemiyle Asya'nın Avrupa'yla Pekin'den Londra'ya kadar oluşturacağı en üst düzeyde ehemmiyet gösterdiği bu projeye Türkiye devleti olarak sonuna kadar destek veriyoruz. İnşallah önümüzdeki döneme enerjide, ekonomide, ulaştırmada, bankacılık ve finansal sektörde Türkiye ve Çin ilişkilerinin gelişmesiyle ilgili çok daha güzel adımlar atacağımıza inancımız tam."

Çin'in Ankara Büyükelçisi Hongyang da, son yıllarda Türk-Çin dostluğunun sağlam bir şekilde gelişmekte olduğu belirterek, geçen yıl Şi Cinping ve Erdoğan'ın iki defa görüştüğünü ve kısa bir süre önce de Çin'in Hangcou kentinde tekrar görüştüklerini hatırlattı. Hongyang, Çin-Türk ilişkilerinin geleceğinin parlak olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından, Eker, Albayrak ve Hongyang, üzerinde "Türk-Çin Dostluğu Nice Yıllara" yazan pastayı kesti.

Daha sonra, tüm davetlilere, Çin yemeklerinin de yer aldığı yiyecekler sunuldu ve Çin müziği ile Çin geleneksel dans figürlerinin sergilendiği gösteri düzenlendi.

Çin Halk Cumhuriyet 67. Kuruluş Yıl Dönümü Resepsiyonu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çin Halk Cumhuriyet 67. Kuruluş Yıl Dönümü Resepsiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement