Çin Heyetinden, Antalya Valiliği'ne Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Çin Heyetinden, Antalya Valiliği'ne Ziyaret

Çin Heyetinden, Antalya Valiliği\'ne Ziyaret

Bir takım görüşmeler için Antalya’ya gelen Çin Anhuı Eyaleti Dışişleri Daire Başkanlığı Heyeti, Antalya Vali vekili Halil Serdar Cevheroğlu’nu ziyaret etti.

22.09.2015 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir takım görüşmeler için Antalya'ya gelen Çin Anhuı Eyaleti Dışişleri Daire Başkanlığı Heyeti, Antalya Vali vekili Halil Serdar Cevheroğlu'nu ziyaret etti.

Çin heyetini Antalya Valiliği Ek Hizmet Binası Toplantı Salonu'nda kabul eden Antalya Vali Vekili Halil Serdar Cevheroğlu, Antalya'ya yapılan yatırımları anlattı. Cevheroğlu, "Antalya Türkiye'nin turizm başkentidir. Türkiye'nin nüfus bakından 5. büyük kentidir. Yılın 12 ayı turist ağırlayan bir ildir. Aynı zamanda da bir tarım kentidir. Özellikle kış aylarında tarım alanında ülke tüketiminin yüzde 70'ini karşılamaktadır. Antalya'nın çok güzel tarihi ve doğal güzellikleri var. Türkiye'ye yılda gelen Çinli turist sayısı 300 bindir. Bu sayı da her geçen gün daha da artmaktadır. Dünyanın en kalabalık bir ülkesi için bu rakam çok yüksek değil. Ülke olarak Çin ile ikili ilişkileri daha da arttırmak istiyoruz. Ziyaretiniz için teşekkür ederim" dedi.

Çin Anhuı Eyaleti Dışişleri Daire Başkanlığı Heyeti ise, eyaletlerini tanıttıktan sonra kendilerini makamında kabul eden Vali Vekili Serdar Cevheroğlu'na teşekkür etti. Ziyaretin sonunda Çin Anhuı Eyaleti Dışişleri Daire Başkanlığı Heyeti, Vali Vekili Halil Serdar Cevheroğlu'na, ülkelerinde üretilen bir oyuncak kamyon ve ahşap plaket hediye etti. Vali Vekili Cevheroğlu'da Çin Heyetine EXPO 2016'nın sembol çiçeği olan Şakayık hediye etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çin Heyetinden, Antalya Valiliği'ne Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement