Çin Hükümeti, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Burka ve Uzun Sakalı Yasakladı - Son Dakika
Dünya

Çin Hükümeti, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Burka ve Uzun Sakalı Yasakladı

Çin hükümeti, yaklaşık 10 milyon Uygur Müslümanının yaşadığı Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde burka giymeyi, uzun sakal bırakmayı, çocuklara dini isim koymayı ve dini nikah kıyılmasını yasakladı.

30.03.2017 16:13  Güncelleme: 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin hükümeti yaklaşık 10 milyon Uygur müslümanın yaşadığı Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde kadınlar için burka ve peçeyi yasaklarken erkekler için ise aşırı uzun sakala yasak getirdi. Hükümet bu yasağı terörizmin önüne geçmek için uyguladığını iddia ederken yasak bir çok insan hakları örgütlerinden tepki topladı.

MÜSLÜMAN TÜRKLERE YASAK ÜSTÜNE YASAK

Müslümanların hükümet tarafından sadece devlet televizyonu izlemek zorunda bırakıldığı eyalette, hava meydanlarında, tren istasyonlarında ve diğer kamuya açık alanlarda çalışan devlet çalışanlarından yüzleri tamamen kapalı olan kadınları uyarmaları ve kendilerini polise şikayet etmeleri istendi.

ÇOCUKLAR DİNİ İSİM KOYAMAYACAK

Hükümet ayrıca çocuklara dini isim koyulmasınıda yasakladı. Dini televizyon ve radyoların yasaklandığı eyalette erkeklerin uzun sakal bırakmasına da yasak getirildi. Evliliklerin dini değil resmi prosedürlere göre yapılmasına karar verildi. Hükümetin bu kararı bir çok insan hakları örgütü tarafından kınandı.

Çin Hükümeti, Sincan Uygur Özerk Bölgesi\'nde Burka ve Uzun Sakalı Yasakladı

Son Dakika Dünya Çin Hükümeti, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Burka ve Uzun Sakalı Yasakladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement