Çin'in Ankara Büyükelçisi Hongyang, Şırnak'ta - Son Dakika
Güncel

Çin'in Ankara Büyükelçisi Hongyang, Şırnak'ta

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, Şırnak Valisi Ali İhsan Su'yu ziyaret etti.

16.04.2015 23:11  Güncelleme: 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, Şırnak Valisi Ali İhsan Su'yu ziyaret etti.Büyükelçi Hongyang, beraberindeki heyetle geldiği Valilikte, Vali Su tarafından karşılandı. Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Hongyang ile makamında bir süre görüşen Vali Su, burada yaptığı konuşmasında, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ziyaretin iki ülke arasındaki ortak ekonomik faaliyetlerin daha sık yapılmasına vesile olmasını diledi.

Karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesinin önemine değinen Su, "Sadece siyasi anlamda değil, ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda insanlarımızın birbirini tanıması, karşılıklı iş birliğini geliştirmek acısından çok önemlidir diye düşünüyorum. İnşallah ziyaretleriniz buna vesile olur. Daha sık görüşürüz, beraber neler yapabiliriz, bunları değerlendiririz" ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Hongyang ise kentte bulunmak ve Vali Su ile görüşmekten memnun kaldığını dile getirdi.Vali Su ile yaptıkları görüşmenin Türkiye ile Çin arsında katkı sunmasını umduğunu belirten Hongyang, "Umarım ileride daha çok iş birliği yaparız" dedi.Valilik ziyaretinin ardından Belediye Başkanı Serhat Kadırhan'ı da ziyaret eden Hongyang, Kadırhan ile bir süre görüştü.

Çin\'in Ankara Büyükelçisi Hongyang, Şırnak\'ta
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çin'in Ankara Büyükelçisi Hongyang, Şırnak'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement