Çin'in Doğu Türkistan'daki Katliamına Bem-Bir-Sen'den Tepki - Son Dakika
Güncel

Çin'in Doğu Türkistan'daki Katliamına Bem-Bir-Sen'den Tepki

Doğu Türkistan'da Çin tarafından gerçekleştirilen katliamlara tepki gösteren Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, "Türkiye bu mezalime sessiz kalmamalı." dedi.

04.08.2014 13:09  Güncelleme: 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Türkistan'da Çin tarafından gerçekleştirilen katliamlara tepki gösteren Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, "Türkiye bu mezalime sessiz kalmamalı. Gazze'de bizim, Irak'ta bizim, Doğu Türkistan'da bizim. Katliama, şiddete ve teröre göz yummak büyük Türkiye'ye yakışmaz" dedi.

Turbay, konuya ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

"Bayramın ilk gününden itibaren artarak devam eden ve artık toplu katliamlara dönüşen Çin zulmüne dur denmesi gerekmektedir. Doğu Türkistan'daki Uygur Türkleri kardeşlerimize yönelik katliamlar tıpkı Gazze de olduğu gibi seri hale dönüşmüştür. Günlerden beri haber alınamayan bölgeler bulunmaktadır. Bu bölgelerde yaşayan Müslüman Uygur Türkleri'nin akıbetlerinin ne olduğunu bilen yoktur. Oruç, namaz, cami ve hac yasağı getirilen Müslüman Uygur Türkleri şimdide toplu katliamlara kurban gitmekte, Çin bu katliamlara dünyanın gözü önünde ev sahipliği yapmaktadır."

Çin'in nükleer denemelerinin de Doğu Türkistan bölgesinde yaptığının bilindiğini vurgulayan Turbay, "Uygur Türklerine konan doğum yasağı ile 2 çocuktan sonraki doğumlar, 9. ayında bile olsa kürtaj ile sonlandırılmakta, alenen bir başka cinayete imza atılmaktadır. Katil devlet İsrail'in masum Filistin halkı üzerine yağdırdığı bombalar, çoğu çocuk binlerce sivilin katledilmesi yüreğimizi paramparça etmektedir. Aynı şekilde bir başka katil devlet Çin'in Uygur Türkleri üzerinde sırf Müslüman oldukları için uyguladıkları mezalim, Irak'ta Türkmen kardeşlerimize karşı uygulanan baskı ve şiddet de bizi derinden yaralamaktadır. Türkiye'nin kardeş coğrafyalarda devam eden bu katliamlar karşısında sessiz kalma gibi bir lüksü yoktur. Diplomatik girişimlerin başlatılması ve bu ülkelerle ikili ilişkilerin askıya alınması çözüm olmasa bile taraf olmanın göstergesi sayılabilir. Dünyanın en önemli ekonomilerinden birisi olan Çin'in, dünyayı sardığı sahte mallarına konabilecek ambargo da tarafımızı belli etmemize yarayacak çözümlerden olabilir" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çin'in Doğu Türkistan'daki Katliamına Bem-Bir-Sen'den Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement