Çin, Gizli Uçak Pisti İnşa Ediyor - Son Dakika
Dünya

Çin, Gizli Uçak Pisti İnşa Ediyor

Çin, Güney Çin Denizi'nde tartışmalı bölgede bulunan mercan kayalıklarında bir uçak pisti inşa ediyor.

17.04.2015 11:54  Güncelleme: 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'in Güney Çin Denizi'nde tartışmalı bir bölgede bulunan mercan kayalıklarındaki gizliden gizliye bir uçak pisti inşa ettiği ortaya çıktı.

Yayınlanan uydu fotoğraflarında, Çin'in pist inşaatında önemli bir ilerleme kaydettiği görülüyor. Vietnam ve Filipinler başta olmak üzere birçok Asya ülkesi Çin'e bu projesinden dolayı tepkili.

NEREDEYSE BİTMEK ÜZERE

Yayınlanan uydu fotoğrafları, Çin'in Güney Çin Denizi'nde tartışmalı bir bölgede bulunan mercan kayalıklarındaki uçak pisti inşaatında önemli ilerleme kaydettiğini gösteriyor.

KUM VE BETONLA DOLDURULUYOR

New York Times'da yer alan habere göre, Spratly adalarında, Fiery Cross mercan kayalıklarının kum ve betonla doldurulduğu alanda inşa edilen uçak pistinin 3 kilometrelik bir alana yayıldığı belirtiliyor.

ASYA ÜLKELERİ TEPKİLİ

Çin'in denizi doldurarak yapay kara parçaları oluşturması Asya Pasifik bölgesindeki bazı ülkeler tarafından tepkiyle karşılansa da, Çin'i durdurmaya yetmiyor.

Vietnam ve Filipinler başta olmak üzere bazı Asya ülkeleri, Çin'in buradaki faaliyetlerinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu savunuyor. Bazı medya kuruluşları, Çin'in bu pisti askeri amaçla kullanacağını iddia ediyor.


Çin, Gizli Uçak Pisti İnşa Ediyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Çin, Gizli Uçak Pisti İnşa Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • yusuf: sayın amerika çinin ÜZERİNE CHP Yİ VE KILÇIKOĞLUNU SAL ÇİNE YETER kimsenin yorulmasına gerek yok CHP 1 yılda çini yıkar emin olun 39 82 Yanıtla
  • 1: Adamlarda kafa var. . . bizim hanzolarda pompali tüfek ve bicak 53 6 Yanıtla
  • trakyalı: bizde ordu giresun hataalanı inşaa ediyoruz denizi doldurup bizde mi gözdağı veriyoruz birilerine bizde mi süper güç olacağız yorum atanlar çok cahil 5 44 Yanıtla
  • akmalak: Öyle prestij mi olur oğlum ? Bizimkiler anıtrecep yaptılar, prestij böyle olur oğlum, dünya lideri oğlum, asar keser, yanar döner, yer ama yandaşına yedirir, ikinci peygamber gibidir, dokunmak bile ibadettir, bismillah der götürür; inşallah der sıfırlar, Allah' ın bütün vasıflarını üstünde taşıor hemide, merhametide gazabını aşmış hemide. . . 9 32 Yanıtla
  • BLUETOOTH : Gizli mi ? :)))) sanırım siz bile haber yaptığınıza göre pek gizli değil :) 32 0 Yanıtla
  • ramazan t: çin malı havaalanı olur ltf pilotlar oraya inmeyin 3 19 Yanıtla
  • Omer Topuz: Bravo helal olsun diyorum. 21 0 Yanıtla
  • Asil türk: Gizli mi şimdi? 18 0 Yanıtla
  • nil: guya gizli hehehe herkesin haberi var. 14 1 Yanıtla
  • metin: Cin isi bunlar hersey yapar. 0 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement