Çin Malı Oyuncaklara Yozgat'tan Rakip Çıktı - Son Dakika
Güncel

Çin Malı Oyuncaklara Yozgat'tan Rakip Çıktı

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nde (YOSB) faliyet gösteren oyuncak fabrikasında üretilen yerli oyuncaklar, Çin malı oyuncakların yerini alıyor.

21.09.2016 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nde (YOSB) faliyet gösteren oyuncak fabrikasında üretilen yerli oyuncaklar, Çin malı oyuncakların yerini alıyor.

Hammaddesinin de Türkiye'de üretildiği oyuncaklar, Türkiye'nin dört bir yanında pazarlanıyor.

Firman yetkilisi İlhan Sarı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her yerine ulaşarak çocukları oyuncakları ile buluşturduklarını belirtti.

Son teknolojiye sahip makineleri ile ürettikleri oyuncakların 3-14 yaş grubuna hitap ettiğini dile getiren Sarı, şöyle konuştu:

"Şu anda dozer, traktör, kamyon çeşitleri üretmekteyiz. İleriye dönük hedeflerimizde kapasitemizi artırarak 25 olan eleman sayımızı 150'ye çıkartmak ve ürün çeşitliliğini artırmak var. Biz, üretim yaparken kendi çocuklarımızı ve çocuklarımızın sağlığını düşünerek adım atıyoruz. Türk malı ürünler ortaya koyuyoruz. Türk malı hem sağlam hem de sağlıklı olmalı. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Düzenli olarak tüm denetimleri yapıyor ve sağlık bakımından gerekli tüm belgelerimizi alıyoruz."

Yozgat'ta bir yandan üretim yapmaya çalışırken bir yandan da Çin malıyla mücadele ettiklerini söyleyen Sarı, kendileri üretime başlamadan önce Türkiye'nin oyuncak pazarında yüzde 90'a yakın bir oran Çin mallarının hakim olduğunu ileri sürdü.

Hem üretim yapıp hem de Çin malları ile mücadele ettiklerini aktaran Sarı, "Oyuncaklar her zaman masum değil. İnsan sağlığına zarar verdiği tespit edilen Çin malı oyuncaklar, kesinlikle satın alınmamalı. Vatandaşlar, satın aldığı bu ürünlerin üzerinde ya da ambalajında uluslararası standartlara uygunluğunu gösteren 'CE' işaretini aramalıdırlar. Bizim Yozgat'ta ürettiğimiz ürünlerimiz 'CE' işaretiyle hedef kitlesine ulaşıyor." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çin Malı Oyuncaklara Yozgat'tan Rakip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement