Çin Menşeli Kaynak Makinelerinin İthalatına Damping Soruşturması - Son Dakika
Ekonomi

Çin Menşeli Kaynak Makinelerinin İthalatına Damping Soruşturması

İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu, Çin menşeli ve 13 kilo altındaki kaynak makinelerinin ithalatına yönelik damping soruşturması açılmasına karar verdi.

25.07.2014 12:12  Güncelleme: 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu Çin menşeli adet başına net 13 kilogram ve altındaki kaynak makinelerinin ithalatına yönelik damping soruşturması açılmasına karar verdi. Kurul, Çin, Endonezya, Malezya ve Tayland menşeli motosiklet iç ve dış lastikleri ile bisiklet iç ve dış lastiklerinin ithalatı için nihai gözden geçirme soruşturması açılmasını karara bağladı.

Ekonomi Bakanlığı'nın İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğleri Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre yerli üretici Anlaş Anadolu Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılan ve Billas Lastik ve Kauçuk Sanayi tarafından desteklenen başvuruda; Çin, Endonezya, Malezya ve Tayland menşeli "motosiklet iç ve dış lastikleri" ile "bisiklet iç ve dış lastikleri"nin ithalinde halen uygulanmakta olan dampinge karşı önlemlerin sona ermesinin damping ve zararın devamına veya yeniden meydana gelmesine yol açacağı gerekçesiyle bir nihai gözden geçirme soruşturması açılması istemiyle başvuruda bulunuldu.

Yeterli bilgi, belge ve delillerin bulunduğu anlaşıldığından, İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu tarafından Çin, Endonezya, Malezya ve Tayland menşeli söz konusu ürün için nihai gözden geçirme soruşturması açılmasına karar verildi. Başvuruya konu mevcut önlemler, soruşturma sonuçlanıncaya kadar yürürlükte kalmaya devam edecek. Soruşturma, Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek.

-ÇİN MENŞELİ KAYNAK MAKİNELERİNİN İTHALATINA YÖNELİK DAMPİNG SORUŞTURMASI AÇILDI-

İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu Çin menşeli adet başına net 13 kilogram ve altındaki kaynak makinelerinin ithalatına yönelik damping soruşturması açılmasına karar verdi.

Magma Mekatronik Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılan başvuru kapsamında, Çin menşeli "yalnız net 13 kg/adet ve altındaki kaynak makineleri"nin Türkiye'ye dampingli fiyatlarla ihraç edildiği ve bu durumun zarara neden olduğu iddiasıyla anılan ülke menşeli söz konusu madde ithalatına karşı önlem alınması talep edildi. Yapılan inceleme sonucunda; başvurunun yeterli bilgi, belge ve delilleri içerdiği anlaşıldığından, İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu tarafından, Çin menşeli söz konusu ürün için, damping soruşturması açılmasına karar verildi. Soruşturma, Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek.

Kararın ilgili maddeleri uyarınca, soruşturma süresince geçici önlem uygulanması kararlaştırılabilecek ve kesin önlem geriye dönük olarak uygulanabilecek. Önlemlerin uygulanmasında başlamış işlem kavramı ve istisnası bulunmayacak.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Çin Menşeli Kaynak Makinelerinin İthalatına Damping Soruşturması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement