Çin Merkez Bankası'nın Faiz İndirimiyle Küresel Borsalar Toparlanıyor - Son Dakika
Güncel

Çin Merkez Bankası'nın Faiz İndirimiyle Küresel Borsalar Toparlanıyor

Çin borsasındaki büyük düşüşün ardından küresel piyasalarda yaşanan panik dalgasıyla dün sert gerileyen dünya borsaları, Çin Merkez Bankası'nın attığı adımların verdiği destekle toparlanıyor.

25.08.2015 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin borsasındaki büyük düşüşün ardından küresel piyasalarda yaşanan panik dalgasıyla dün sert gerileyen dünya borsaları, Çin Merkez Bankası'nın attığı adımların verdiği destekle toparlanıyor.

"Kara Pazartesi"ye 1,000 puanın üzerinde düşüşle başlayan ve günü 588.40 puan ya da yüzde 3.6 düşüşle kapatan ABD New York Borsası'nda Dow Jones Endeksi, bugünkü seanslara 300 puanın üzerinde artışla başladı. Dow Jones Endeksi en son küresel finansal krizin başlarında, 28 Eylül 2008 tarihinde, 777 puan birden düşerek açılmıştı.

Avrupa borsalarındaki temel eğilimi gösteren FTSEU300 endeksi yüzde 4.3 ve gelişmekte olan ülkeler endeksi de yüzde 2.3 yukarıda.

Çin'in faiz dopingi ABD ve Avrupa borsalarının yanında Borsa İstanbul'u da olumlu etkiledi ve güne yüzde 1'in üzerinde primli başlayan BIST-100 Endeksi'ndeki artışlar bir ara yüzde 3.3'ü buldu. Borsa İstanbul Endeksi 73 bin 714 puana kadar çıktı.

Borsa İstanbul Endeksi Kara Pazartesi günü 69,797 puana kadar gerileyerek 2014 Mart sonu seviyelerine inmiş; günü ise yüzde 3.33 kayıpla 71,341.95 puanda tamamlamıştı.

Çin Merkez Bankası, bankaların zorunlu karşılıklarını 50 baz puan düşürürken; bir yıllık borç verme faizini 25 baz puan, bir yıllık borçlanma faizini de 25 baz puan indirdi.

Çin ekonomisine ilişkin endişelerle dün sert gerileyen Avrupa borsaları bugün tepki alımlarıyla yükselirken; Çin'in bankalara yönelik zorunlu karşılıkları düşürmesi ve faiz indirim kararı sonrası kazanımlarını daha da artırdı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çin Merkez Bankası'nın Faiz İndirimiyle Küresel Borsalar Toparlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement