Çin Ordusuna Silahlı Robot Örümcekler Geliyor - Son Dakika
Teknoloji

Çin Ordusuna Silahlı Robot Örümcekler Geliyor

Çin Ordusuna Silahlı Robot Örümcekler Geliyor

Dünya üzerindeki savunma teknolojisi geliştiren firmalar ideal silahlı robot araçları üretmeye çalışıyor, Çin de buna istisna değil.Askeri savunma projeleri her zaman hükümetlerden destek almayı başarabilmişlerdir.

24.09.2014 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya üzerindeki savunma teknolojisi geliştiren firmalar ideal silahlı robot araçları üretmeye çalışıyor, Çin de buna istisna değil.

Askeri savunma projeleri her zaman hükümetlerden destek almayı başarabilmişlerdir. Çeşitli sivil uygulamaların ve teknolojinin de yolunu açan bu türden projelerin arasında en popüler olanları drone'lar tabii. İlk aşamada NATO dahil tüm ordular asker kayıplarını azaltacak silahlı robot projelerine bakıyorlar.

İşte Çin'in Nanjing Teknoloji Üniversitesi'ndeki mekanik mühendisliği bölümü üyeleri, böyle bir drone projesi ile dikkat çekti. Dai Jinsong'un başını çektii ekibin tasarladığı silahlı robot, 8 bacağı ile kocaman örümceklere benzeyecek ve ağır silahlar taşıyabilecek.

Ekibin yayımladığı çalışmada yaklaşık 6 metre uzunluğunda, 2 metre genişliğinde ve çok bacaklı bir tasarım gösteriliyor. "Crab Walker" ismi ile tanımlanan silahlı robot örümceğe benzer yapısı sayesinde farklı özellikteki arazilerde hareket edebilecek. Arkasına takılı iki destek bacağı, atışlar sırasında devreye girerek destek olacak, öndeki kısa bacak ise gerektiğinde denge sağlayacak.

Crab Walker robotun üzerinde 300mm otomatik top bulunuyor ama benzer güçte farklı silahlar ile değiştirilebilir esnek bir platform olacağı tahmin ediliyor. Göreve bağlı olarak örümcek robota anti-tank, anti-hava veya anti-personel silahları da takılabilir. Bu aracın kendi başına hareket etmektense, uzaktan bir operatör tarafından idare edileceği düşünülüyor.

İlk bakışta "Star Wars: Attack of the Clones" filminde kullanılan dev OG-9 Homing Droid aracını akla getiren silahlı robot tasarımının gerçekleşip gerçekleşmeyeceği henüz belli değil. Ama başka Sheffield gibi başka üniversitelerde akıllı drone üretmeye çalışan ekipler de mevcut.

The post Çin Ordusuna Silahlı Robot Örümcekler Geliyor appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Çin Ordusuna Silahlı Robot Örümcekler Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement