Çin Pazarı, takımların satış mağazalarını gündeme taşıdı - Son Dakika
Güncel

Çin Pazarı, takımların satış mağazalarını gündeme taşıdı

"Kartal Yuvası" Haberde Zirveye Çıktı

11.02.2016 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Süper Ligi'nde mücadele eden birçok kulübün taraftarları için forma ve çeşitli ürün satışı yaptıkları store mağazaları içinde, özellikle 3 büyükler gözünü Çin pazarına dikerken, Medya Takip Ajansı Interpress'in yaptığı araştırmada, şampiyon olan beş takımın satış mağazaları hakkında yazılı basına 3 bine yakın haber yansıdığı belirlendi.

Geçen sezon Demba Ba, bu sezon da Ersan Gülüm gibi yıldızlarını Çin takımlarına satan Beşiktaş'ta Uzakdoğu pazarına girmek için Çin'de mağaza açma fikri gündeme gelirken, Beşiktaş'ın satış mağazası "Kartal Yuvası" hakkında son bir yılda yazılı basında 1.002 haber çıktığı tespit edildi. Fenerbahçe'nin forma dışında, tasarladığı birçok farklı ürünle de taraftarının yoğun ilgi gösterdiği satış mağazası "Fenerium"lar hakkında yazılı basına toplam 912 haber yansıdığı belirlenirken, yaşadığı maddi sıkıntılar nedeniyle yaptığı yeni kampanyalarla gündeme gelmeye devam eden Galatasaray'ın satış mağazası "GS Store" ile ilgili ise yazılı basında 487 haberin yer aldığı saptandı. Tutkulu bir taraftar grubuna sahip olan Bursaspor'un ürünlerinin yer aldığı "Bursa Store"lar hakkında son bir yılda yazılı basında 261 haber çıkarken, Trabzonspor'un taraftarına sunduğu ürünlerin sergilendiği "TS Club" ile ilgili de yazılı basında 219 haberin yayınlandığı tespit edildi.

Antalyaspor'da Eto'o, forma satışlarını patlattı…

Interpress'in, üç bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan aynı araştırmada, bu sezon yaptığı Eto'o transferiyle gündem olan Antalyaspor'un satış mağazası "Antalyaspor Store" hakkında yazılı basında 117 haber çıktığı saptanırken, T. Konyaspor'un ürünlerini sattığı "Konya Store" ile ilgili yazılı basına 90 haberin yansıdığı belirlendi. Gaziantepspor taraftarına forma ve ürün satışı için açılmış olan "Gaziantep Store" hakkında 46, Eskişehirspor'un taraftar mağazası "Esstore" hakkında 26 ve Kayserispor'un taraftarına ürünlerinin satışının yapıldığı "Kayserispor Store" ile alakalı da yazılı basında 21 haberin yer aldığı tespit edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çin Pazarı, takımların satış mağazalarını gündeme taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement