Çınar Belediyesi 152 Kilometre Köy İçi Yolu Yaptı - Son Dakika
Yerel

Çınar Belediyesi 152 Kilometre Köy İçi Yolu Yaptı

Çınar Belediyesi 152 Kilometre Köy İçi Yolu Yaptı

Yol yapım çalışmalarını sürdüren Diyarbakır'ın Çınar İlçe Belediyesi, 2016 yılında ilk 9 ayında 152 kilometre köy içi yol yaptı.

28.09.2016 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırsal mahallelere yönelik yol yapım çalışmalarına 2015 yılında başlayan Çınar Belediyesi yol yapım çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Kamuoyunda "Büyükşehir Yasası" olarak bilinen 6360 sayılı Yasa ile köylerin belediyelere bağlanmasının ardından köy yol yapım çalışmalarına başlayan Diyarbakır'ın Çınar İlçe Belediyesi, kırsal bölgelere yönelik başlattığı çalışma kapsamında yol yapımına başlanan köylerde önce moloz, çöp, hayvan gübresi toplanarak tahliye edilmesi ve çukurların doldurulması çalışmasını yürütüyor.

Çalışmalarda yer alan Çınar Belediyesi Fen İşleri ekibi, çalışmanın başlatıldığı köylerde, cami çevrelerini, taziye evlerini, köy meydanının tesviyesi ve çevre düzenlemesi ile genişletme çalışması yaparak oturulabilir hale getirmeyi ihmal etmiyor. Çalışmaların yürütüldüğü köylerdeki bütün mezarlık yolların yapılması da çalışmalar kapsamında yer alıyor.

2016 yılında toplamda 152 kilometre 428 metre köy içi cadde ve sokak yollarının yapımı tamamlandı. Yol yapım çalışmalarında birer ekskavatör, JCB, greyder, silindir, sulama aracı, 6 kamyon, 17 personel çalışmalarını aralıksız sürdü.

Yapılan çalışmaları değerlendiren Çınar Belediyesi Fen İşleri Yol Yapım Şefi Ramazan Akçay, birer JCB, greyder, silindir, sulama aracı, aracı ile 6 kamyonla başlattıkları çalışmaya 2 yeni hafriyat kamyonu daha eklediklerini belirterek kamyon sayılarını 8'e çıkardıklarını belirtti. Yer yer yaşadıkları araç sıkıntısını aşmak için piyasadan kamyon ve diğer iş araçlarını kiralama yoluna gittiklerini kaydeden Akçay, 2106 yılı çalışmaları kapsamında toplamda 36 köy içi cadde ve sokaklarının yol yapım çalışmalarını tamamladıklarını söyledi. Toplamda 152 kilometre 428 metre köy içi yol yapım çalışmasını tamamladıklarını söyleyen Akçay, çalışmalarını bölge bölge olarak yürüttüklerini ifade etti. Birinci bölgede Acıkuyu, Çaylarbaşı, Öncülü, Ahtep, Dikenci, Has, Kutluk, Akter, Şekerveren, Belenli, Başalan, Karder, Tavşantepe, Altınakar, Gelensu, Alyapı, Tekkaynak, Murattaş olmak üzere toplam 20 köyü bitirdiklerini ifade eden Akçay, "Bu bölgede 45 kilometre 680 metre yolu tamamladık. Bu bölgedeki yol yapım çalışmasında 50 bin ton alttemel yapı malzemesi kullanılmıştır" dedi.

İkinci bölge olarak belirledikleri Karacadağ bölgesinde de çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Akçay, Beneklitaş, Şimşek, Çömçeli, Dişlibaşak, Hişa, İnanözü, Kaçan, Kizinder,

Leblebitaş, Ovabağ, Karasungur, Bellek, Yeşilbağ, Beneklitaş, Ayveri, Kurık 16 kırsal mahallenin yol yapım çalışmalarını bittirdiklerini ifade etti. Akçay, "Bu bölgemizde de toplamda 96 kilometre 784 metre yol yapım çalışmasını tamamladık. Bu bölgemizde de 4 yüz 66 bin 5 yüz 45 metrekarelik alt temel malzemesi kullandık. Bizim çalışmalarımız da aralıksız bir şekilde devam ediyor" diye konuştu.

Çalışma yapılan köylerde vatandaşların kendilerine destek olduklarını ifade eden Akçay, verdiği destekten dolayı vatandaşlara teşekkür etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Çınar Belediyesi 152 Kilometre Köy İçi Yolu Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement