Çınar Belediyesinin Hizmetine Uluslararası Kalite Tescili - Son Dakika
Güncel

Çınar Belediyesinin Hizmetine Uluslararası Kalite Tescili

Çınar Belediyesinin Hizmetine Uluslararası Kalite Tescili

Çınar Belediyesi, uluslararası standartlarda kaliteli hizmet üretme belgesi olan İSO TS-EN-ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistem Belgesi aldı.

14.02.2014 21:49  Güncelleme: 21:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Çınar İlçe Belediyesi, uluslararası standartlarda kaliteli hizmet üretme belgesi olan İSO TS-EN-ISO 9001:2008 "Kalite Yönetim Sistem Belgesi" aldı. Çınar Belediye Başkanı Ahmet Cengiz, "Bu belge ile halkımıza sunduğumuz hizmetin uluslararası ISO 9001standardında olduğu tescillenmiş oldu." dedi.

Çınar Belediyesi Uluslararası Standardizasyon Örgütünün oluşturduğu kalite yönetim standardı olan ISO 9001 Belgesi için 2011'de yaptığı başvuru sonuçlandı. Başvuru sonucu periyodik olarak yapılan "uluslararası kalite yönetim standardı" denetimlerinde "standartlara uygun kaliteli hizmet ve yönetim" sağladığı tescillenen Çınar Belediyesi, 3 yıl süren standartlaşma çalışmalarını tamamlayarak, girdiği denetimlerin ardından TSE ISO 9001 kalite yönetimi belgesini aldı.

Halka daha iyi ve kaliteli bir hizmet sunmak için böyle bir çalışma başlattıklarını ifade eden Çınar Belediye Başkanı Ahmet Cengiz, "Kurumsal olarak daha sağlıklı bir işleyiş içinde olma adına, ISO 9001 standartlarında halkımıza hizmet sunabilmek için böyle bir çalışma başlattık. Bu çalışmamız epey uzun sürdü. Çünkü birimlerimizdeki işleyişin tariflenmesi görev dağılımlarının şekillendirilmesi ve bütün bu görevlerin tanımlanmasından dolayı kolay olmadı. Arşivlenmeden tutunda günlük yazışmalara varıncaya kadar yurttaşlarla ilgili hizmetlerin beli standartta sağlanabilmesi kurumumuza toptan bir kalite sağlama, halka yönelik hizmetin daha uygun ve standartlara kavuşturarak için bu çalışmayı başlattık." diye konuştu.

Çalışmaların 2011'de yapılan başvurunun 2014'te sonuçlandığını belirten Cengiz, "Çalışmamız uzun bir sürenin ardından tamamlandı. Belge ile halkımıza sunduğumuz hizmetin uluslararası ISO 9001standardında olduğu tescillenmiş oldu. Yapılan bütün incelemelerde bu standartların sağlandığı tescillendikten sonra sertifikamızı aldık. Bu sertifikayla bu standartları sağlamış olduğumuzu ifade etmiş oluyoruz. Bundan sonrada bu standartlardan sapmadan, bu kaliteyi daha da iyi bir noktaya taşıma adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Halkımıza daha kaliteli hizmet sunmak için bu yönlü çalışmalarımızı devam ettireceğiz." şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Çınar Belediyesinin Hizmetine Uluslararası Kalite Tescili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement