Çınarcık "Bayrağa Saygı" İçin Yürüdü - Son Dakika
Yerel

Çınarcık "Bayrağa Saygı" İçin Yürüdü

Çınarcık "Bayrağa Saygı" İçin Yürüdü

Diyarbakır’ın Lice İlçesinde 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı’ndaki Türk bayrağının indirilmesine tepki amacıyla Yalova’nın Çınarcık İlçesinde “bayrağa saygı yürüyüşü” düzenlendi.

16.06.2014 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Lice İlçesinde 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki Türk bayrağının indirilmesine tepki amacıyla Yalova'nın Çınarcık İlçesinde "bayrağa saygı yürüyüşü" düzenlendi.

İskele Meydanında toplanan yaklaşık 300 kişi, Vali Akı Caddesi yürüyerek İskele meydanına Atatürk Anıtı önüne geldi. Vatandaşlar ise balkonlardan bayrakları ve alkışlarla yürüyüşe katılan vatandaşlara destek verdi. İstiklal Marşı okuyan kalabalık, "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz", "Bayrağa uzanan eller kırılsın" sloganları attı. Milliyetçi Hareket Partisi(MHP)'nin seçimlerde belediye başkan adayı olan Mert Yılmaz ise burada bir konuşma yaptı. Gelinen noktanın terör örgütünün siyasi emellerinin medya ve siyaset yoluyla meşrulaştırılma çabalarının bir ürünü olduğunu dile getiren Yılmaz, "Çözüm süreci adı altında yürütülen süreç içerisinde verilen tavizler, ülke güvenliğini tehdit edecek boyuta gelmiş ve kutsal bayrağımızı gönderinden indirmek cüretine kadar ulaşmıştır. Cevabı en şiddetli şekilde verilecek. Kimse sabrımızı zorlamaya kalkmasın tarzında kuru hamaset cümleleriyle geçiştirme dönemleri bitmiştir. Siyasi iktidar bir an önce hükümet etme sorumluluğunu hatırlamalı ve gereken tedbirleri ivedilikle almalıdır. Ülke sınırları içerisinde başına buyruk hareket eden bu hadsizlere hadleri en şiddetli şekilde bildirilmelidir. Türk Milleti ulusal güvenliğine kast edenlere ve buna müsaade edenlere gereken cevabı her dönem olduğu gibi yine en doğru şekilde verecektir" dedi. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çınarcık 'Bayrağa Saygı' İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement