Cinayet Ardından Ev Hapsi Verildi, 18 Yıl Hapis İstemiyle Dava Açıldı - Son Dakika
Güncel

Cinayet Ardından Ev Hapsi Verildi, 18 Yıl Hapis İstemiyle Dava Açıldı

Cinayet Ardından Ev Hapsi Verildi, 18 Yıl Hapis İstemiyle Dava Açıldı

BURSA'da 4 ay önce annesi Cemile Vural'ı dövdüğü gerekçesiyle tartıştığı üvey babası Nihat Vural'ı bıçaklayarak öldüren 20 yaşındaki Fatma Türkan, "Amacım onu yaralamak, annemi kurtarmaktı" diye ifade verdi.

27.10.2016 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURSA'da 4 ay önce annesi Cemile Vural'ı dövdüğü gerekçesiyle tartıştığı üvey babası Nihat Vural'ı bıçaklayarak öldüren 20 yaşındaki Fatma Türkan, "Amacım onu yaralamak, annemi kurtarmaktı" diye ifade verdi. Elektronik kelepçeli ev hapsi verilerek serbest bırakılan Fatma Türkan hakkında, 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Olay 2 Haziran'da merkez Osmangazi İlçesi Başaran Mahallesi Gümüş Sokak'ta, meydana geldi. Fatma Türkan'ın babasından ayrılan Cemile Vural, 2012 yılında 41 yaşındaki Nihat Vural ile evlendi. Olay günü, iddiaya göre, evdeki tartışmanın büyümesi üzerine Fatma Türkan, annesinin boğazına makas dayayan üvey babası Nihat Vural'ı masanın üzerinden aldığı bıçakla yaraladı. Kanlar içinde yere yığılan Nihat Vural, çağrılan 112 Acil Servis ekipleri tarafından yapılan ilk müdahale ardından ağır yaralı olarak Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Doktorların müdahalelerine rağmen Nihat Vural öldü.

Bıçaklama olayı ardından '155 Polis imdat' telefonunu arayarak, "Annemi döven üvey babamı bıçakladım" diye ihbarda bulunduktan sonra Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınan Fatma Türkan, sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadesinden sonra tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Fatma Türkan ifadesinde, şöyle dedi:

"Üvey babam dövdüğü annemin boğazına makas dayamıştı. Ben de onu görünce kendimi kaybettim. Masadan aldığım bıçak ile onu bir kez yaraladım. Amacım onu yaralamak, annemi kurtarmaktı. Onun sürekli olarak anneme uyguladığı şiddet beni çok üzüyordu. Pişmanım."

Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi bu ifadenin ardından cinayetin 'meşru savunma' ve 'zorunluluk' sonucu işlendiği kanaatine vararak Fatma Türkan'ın, 'meşru savunma sınırının aşılması' nedeniyle elektronik kelepçeli olarak ev hapsine alınmasına karar verdi. Fatma Türkkan'ın, ev hapsini Kütahya'da bir adreste geçireceği belirtildi.

Cumhuriyet savcısı, Fatma Türkan hakkında iddianameyi hazırladı. İddianameye göre, Fatma Türkan, hakkında 'Haksız tahrik altında adam öldürme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralamak' suçundan TCK 87/4 maddesi uyarınca, hakkında 12-18 yıl arasında istenen hapis cezasıyla Bursa 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cinayet Ardından Ev Hapsi Verildi, 18 Yıl Hapis İstemiyle Dava Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement