Cinayet Sanığı Bekçiye 'Ağırlaştırılmış Ömürboyu' İstemi - Son Dakika
3. Sayfa

Cinayet Sanığı Bekçiye 'Ağırlaştırılmış Ömürboyu' İstemi

Cinayet Sanığı Bekçiye \'Ağırlaştırılmış Ömürboyu\' İstemi

Adana'da kendisini işten atan patronunun aracına zarar vermek için girdiği çiftlikte, bekçiyi satırla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Raşat Konaç tutuklandı

18.04.2016 11:37  Güncelleme: 09:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da kendisini işten atan patronunun aracına zarar vermek için girdiği çiftlikte, bekçi 61 yaşındaki Yusuf Bolat'ı satırla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 47 yaşındaki Raşat Konaç hakkında 'ağırlaştırılmış ömürboyu hapis' cezası istemiyle dava açıldı.

Olay, merkez Yüreğir İlçesi'nin Havutlu Mahallesi'nde meydana geldi. Çiftlikte bekçilik yapan Yusuf Bolat işten ayrılınca patronu Sedat Aslan, Raşat Konaç'ı işe aldı. Yaklaşık 1 ay sonra geri dönen Yusuf Bolat, Sedat Aslan'a tekrar çalışmak istediğini söyledi. Sedat Aslan da eski çalışanı Bolat'ı tekrar işe alırken, Konaç'ı da kovdu.

Parasının eksik ödendiğini düşünen Raşat Konaç, 1 Şubat'ta çiftliği uzaktan gözetlemeye başladı. İşçilerin ayrıldığını gören Konaç, arka duvardan atlayarak içeri girdiğinde Yusuf Bolat'la karşılaştı. İddiaya göre ikili arasında çıkan kavgada Konaç, yumruk atarak yere düşürdüğü Bolat'a satırla saldırdı. Kafasına aldığı darbelerle kanlar içinde yere yığılan Bolat'ın elini ve ayaklarını bağladı. Ardından da tamirhaneden balyozu alan Konaç, yazıhanedeki çelik kasayı parçaladı. Kasanın açılmaması üzerine garajda bulunan kamyonetin altına odun yığarak yakan Konaç kaçtı.

YAKALANIP TUTUKLANDI

Sabah çiftliğe gelen işçilerin Bolat'ın cesedini bulması üzerine başlatılan soruşturma sonucu Raşat Konaç tutuklandı.

Cumhuriyet Savcısı, Raşat Konaç hakkında bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu, mala zarar verme ve hırsızlık suçlarından ise 19 yıla kadar hapis cezası istemiyle 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika 3. Sayfa Cinayet Sanığı Bekçiye 'Ağırlaştırılmış Ömürboyu' İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement