Cinayet Şüphelisini 'Karadeniz Şivesi' Yakalattı - Son Dakika
Güncel

Cinayet Şüphelisini 'Karadeniz Şivesi' Yakalattı

Cinayet Şüphelisini \'Karadeniz Şivesi\' Yakalattı

Adana'da cep telefonu ve parası gasp edilip, 17 bıçak darbesiyle öldürülen taksici 59 yaşındaki Dur Hasan Kırım'ın, şivesinden yola çıkılarak yakalanan cinayet şüphelisi 31 yaşındaki Ahmet Yılmaz hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

15.01.2015 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da cep telefonu ve parası gasp edilip, 17 bıçak darbesiyle öldürülen taksici 59 yaşındaki Dur Hasan Kırım'ın, şivesinden yola çıkılarak yakalanan cinayet şüphelisi 31 yaşındaki Ahmet Yılmaz hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği geçmiş yıllara dönük faili meçhul olayların aydınlatılması için özel bir ekip oluşturdu. Cinayet masası dedektifleri, 17 Kasım 2004'te merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Mithat Özsan Bulvarı Atlıspor Tesisleri civarındaki çamlık alanda mont ve pantolon cepleri dışarı çıkartılmış cep telefonu ile parası alınmış halde cesedi bulunan Dur Hasan Kırım'ın dosyasını yeniden açtı. Çalışmayı derinleştiren polis ekipleri, Kırım'ın telefonunun İnönü Caddesi'ndeki seyyar bir satıcıya satıldığını tespit etti. Bunun üzerine telefon satıcısı ile görüşen ekipler, cinayet şüphelisinin 20'li yaşlarda Karadeniz şivesi ile konuşan bir erkek olduğunu belirledi.

ADANA'DA ASKERLİK YAPMIŞ

Polis ekipleri, olayın 6'ncı Tümen Komutanlığı ile Çukurova Üniversitesi yerleşkesine yakın olması ve seyyar satıcıdan alınan bilgiler doğrultusunda şüphelinin Adana'da askerlik yapan ya da üniversitede okuyan biri olabileceğini düşünerek bu kişiler üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Yapılan araştırmalar sonucunda polis ekipleri, şüphelinin 6'ncı Tümen Komutanlığı 39'uncu Mekanize Tugay Komutanlığı'na bağlı bir birlikte askerlik yapmış olan Rize'nin Ardeşen İlçesi'nde ikamet eden Ahmet Yılmaz olduğunu belirledi. Özel ekip Rize'ye giderek Ahmet Yılmaz'ı gözaltına aldı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Yılmaz, "İzne çıkmıştım. Üzerimde para olduğunu tahmin etmiş olmalı. Bana bıçak çekerek üzerimdeki parayı almak istedi. Boğuşma sırasında elindeki bıçağı aldım. Kaç tane vurdum bilmiyorum" diye savunma yaptı. Yılmaz tutuklandı.

İDDİANAME TAMAMLANDI

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı. Ahmet Yılmaz hakkında kasten öldürme suçundan müebbet, hırsızlık suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cinayet Şüphelisini 'Karadeniz Şivesi' Yakalattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement