Cinayet Zanlısı Kocaya 'Akli Dengesi Yerinde' Raporu - Son Dakika
Güncel

Cinayet Zanlısı Kocaya 'Akli Dengesi Yerinde' Raporu

Cinayet Zanlısı Kocaya \'Akli Dengesi Yerinde\' Raporu

Uşak'ta, ayrı yaşadığı eşi Sevim Gündoğdu'yu, bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davada dördüncü kez hakim karşısına çıkan Mehmet Gündoğdu'nun akli dengesinin yerinde olup olmadığıyla ilgili rapor, mahkemeye ulaştı.

17.07.2014 20:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak'ta, ayrı yaşadığı eşi Sevim Gündoğdu'yu, bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davada dördüncü kez hakim karşısına çıkan Mehmet Gündoğdu'nun akli dengesinin yerinde olup olmadığıyla ilgili rapor, mahkemeye ulaştı. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden gelen raporda, sanığın cezai ehliyetinin tam olduğu bildirildi.

Geçen 24 Ekim'de, kalorifer ateşleyicisi Mehmet Gündoğdu, iki aydır ayrı yaşadığı eşi 39 yaşındaki Sevim Gündoğdu'yu temizlik görevlisi olarak çalıştığı İslice Mahallesi, Güven Sokak'taki dershanede, göğsünden bıçaklayarak öldürdü. Mehmet Gündoğdu, olayın ardından tutuklandı. İki çocuğunun annesini öldüren zanlı koca hakkında Uşak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın bugün görülen dördüncü duruşmasına tutuklu sanık Mehmet Gündoğdu, öldürülen Sevim Gündoğdu'nun oğlu Adem Gündoğdu, damadı Ali Kılıç, kız kardeşi kardeşi Nurselen Cengiz ve onun eşi Tahir Cengiz katıldı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı temsilen bir avukat müdahil olarak duruşmada hazır bulundu. Duruşmada, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden sanık Mehmet Gündoğdu, için verilen akli dengesinin yerinde, cezai ehliyetinin de tam olduğuna dair raporun okundu. Mahkeme heyeti dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. Duruşma çıkışında Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde bir açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, kadın cinayeti sanıklarının ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmalarının yasalaştırılmasını istediklerini açıkladı. Grup adına konuşan platform temsilcisi Fatma Kurt, "Öldürülen kadınlarımızın yakınlarına destek için Uşak'a geldik. Duruşmada, sanık Mehmet Gündoğdu'nun tam ceza ehliyetinin olduğu yönündeki rapor okundu. Bizler artık kadın cinayetlerinin yaşanmaması için platform olarak kadın cinayeti sanıklarına ağırlaştırılmış hapis cezasının yasalaştırılmasını istiyoruz. Kadın cinayetlerinin yok sayıldığı yargı paketlerini kabul etmiyoruz. Ayrıca kadın cinayetleri ile ilgilenmeyen kişinin Cumhurbaşkanlığı adaylığının ciddi bir problem olduğunu düşünüyoruz. Kendisinin Cumhurbaşkanı seçilmemesi için elimizden geleni yapacağımızıda platform olarak belirtiyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cinayet Zanlısı Kocaya 'Akli Dengesi Yerinde' Raporu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement