AK Partili Eski Belediye Başkanı Memduhoğlu,Tahliye Oldu - Son Dakika
Güncel

AK Partili Eski Belediye Başkanı Memduhoğlu,Tahliye Oldu

AK Partili Eski Belediye Başkanı Memduhoğlu,Tahliye Oldu

Siirt'in Tillo İlçesi'nde,SP Belediye Başkan adayı Behmen Aydın'ın bıçaklanarak öldürülmesi ile ilgili yargılanan AK Parti adayı Mesut Menduhoğlu'nun serbest bırakıldı.

13.02.2015 15:38  Güncelleme: 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'in Tillo İlçesi'nde, yerel seçimlerden bir gün sonra Saadet Partisi (SP) Belediye Başkan adayı Behmen Aydın'ın evinin önünde bıçaklanarak öldürülmesi ile ilgili tutuklu yargılanan AK Parti adayı Mesut Menduhoğlu'nun da aralarında bulunduğu 4 kişi, bugünkü duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 6'ıncı duruşmada, güvenlik gerekçesiyle Muş'taki cezaevinde tutuklu olarak yargılanan Mesut Memduhoğlu'nun da aralarında bulunduğu 6 kişinin ifadesi SEGBİS sistemiyle alındı. Mahkeme heyeti, sanıkların ifadesinin ardından Mesut Memduhoğlu, kardeşleri Abdulkerim, Sait ve Kamuran Çelik'in, tutuksuz yargılanmalarına karar vererek tahliye etti.

Behmen Aydın'ın öldürülmesi ile ilgili olarak aynı davada yargılanan Recep ve Mustafa Memduhoglu'nun tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

CEZAEVİNDE BAŞKANLIKTAN İSTİFA ETTİ

30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde, Tillo İlçesi'nde AK Parti adayı Belediye Başkanı Mehmet Mesut Memduhoğlu 505 oyla seçimleri kazanıp belediye başkanı olurken, SP adayı Behmen Aydın 382 oyla ikinci sırada, BDP adayı Seyfettin Aydın ise 95 oyla üçüncü sırada yer almıştı. Ertesi gün kent merkezindeki Yeni Mahalle'deki evinden çıkarken, SP Tillo Belediye Başkan adayı Behmen Aydın ve 5 arkadaşı bıçaklı saldırıya uğramış,hastaneye kaldırılan Aydın, yaşamını yitirmişti.

Polisin yaptığı soruşturmanın ardından Tillo Belediye Başkanlığı'nı kazanan AK Partili Mesut Menduhoğlu'nun da aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı. Siirt Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusu tamamlanan şüphelilerden 9'u serbest bırakılırken, Başkan Menduhoğlu ile birlikte toplam 6 kişi tutuklanmıştı. Başkan Memduoğlu, cezaevinde başkanlıktan istifa etmişti. - Siirt

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Partili Eski Belediye Başkanı Memduhoğlu,Tahliye Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement