Çine Çayın'da Kirlilik İddiası - Son Dakika
Güncel

Çine Çayın'da Kirlilik İddiası

Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Aydın İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Çine Çayı'nda kirlilik ve balık ölümleri iddialarıyla ilgili inceleme yaptı.

28.04.2016 20:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Aydın İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Çine Çayı'nda kirlilik ve balık ölümleri iddialarıyla ilgili inceleme yaptı.

Yetkililer, Çine'de büyükşehir yasasından sonra Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen ve yüksek enerji maliyetli olduğu gerekçesiyle büyükşehir belediyesince çalıştırılmadığı öne sürülen arıtma tesisinin atıklarının Çine Çayı'na bırakıldığı şikayetleri üzerine bölgeye geldi.

Yapılan inceleme sonucunda çevrenin kirletildiği tespit edilerek, Çine Belediyesi'ne 350 bin lira para cezası kesildi.

Tesis atıklarının çaya bırakılmasıyla çevre kirliliği yaşandığını öne süren Kahramanlar mahallesi sakinleri, siyah akan Çine Çayı'nda balık ölümlerinin yaşandığını ve daha önce sulanan arazileri kirlilik nedeniyle sulayamadıklarını, bu yüzden arazilerinin çoraklaştığını iddia etti.

Çineli üretici Ömer Kanık, açıklamasında Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'e durumu iletmek istediklerini, fakat kendisine ulaşamadıklarını söyledi.

Kanık, çaydaki kötü koku nedeniyle tarlasında çalıştıracak işçi dahi bulamadığını belirterek, "Buradan su kullanamıyorum. Kirlilik nedeniyle balıklar da ölüyor. Çine Çayı artık insan ve canlı hayatını tehdit eder hale geldi." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çine Çayın'da Kirlilik İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement