Çine'de Yol Yüzünden Kefenle Yol Kesildi - Son Dakika
Yerel

Çine'de Yol Yüzünden Kefenle Yol Kesildi

Çine\'de Yol Yüzünden Kefenle Yol Kesildi

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Çine'de sürdürdüğü bölünmüş yol çalışması, ilçedeki yol güvenliğini ortadan kaldırdığı gerekçesiyle protesto edildi.

19.09.2012 23:17  Güncelleme: 09:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Marmaris ve Fethiye gibi en önemli turizm destinasyonlarının yol güzergahı üzerinde bulunan Çine'de sürdürdüğü bölünmüş yol çalışması, ilçedeki yol güvenliğini ortadan kaldırdığı gerekçesiyle protesto edildi.

Çine Belediyesi'nin imar ve kent ulaşım planını projeye dahil etmeden Karayolları Genel Müdürlüğü yasa, yönetmelik ve standartlarında yürütülen yol çalışması, Çinelinin yoğun şikayetleriyle karşılaştı. Çine kent merkezini,

ortadan yatayına ikiye kesen duble yolda ölümlü trafik kazalarının artması Çinelilerin yol kesme eylemine yol açtı. Çine Garajı'nın önünde toplanan Çineliler, geçen ay trafik kazlarında yitirdikleri 5 hemşerilerini unutturmamak, can güvenliği taleplerini görünür kılmak için sembolik olarak kefen giydirdikleri bir Çineliyi Aydın- Muğla karayoluna yatırarak, trafik kazalarıyla iyiden iyiye ulaşım güvenliğini yitiren yolu ulaşıma kapattı. Çinelilere CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz ve CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin de destek verdi.

Eyleme katılan Çinelilere destek veren CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin, "Şehri ortasından kenti tam ikiye bölerek geçen, asgari 30 bin kişinin yaşamını doğrudan etkileyen Karayollarının bu müdahalesi bütün Çinelinin kabusu oldu. Çünkü, Çine şehir merkezinden geçen Aydın-Muğla Devlet Kara Yolu güzergahı üzerinde beş tane okul bulunmaktadır. Okul servislerinin ve öğrencilerinin bu yoğun trafikte okullarına güvenlikle girebilecekleri cepler planlanmamış ve oluşturulmamıştır. Kent trafiğini düzenleyen sinyalizasyon işlevsiz kalmış yine can ve mal güvenliği açısından önemli risklerin ortaya çıkmasına yol açmıştır. Trafiğin yatay ve dikey işaretlemeleri yetersizliği nedeniyle taşıt ve yaya trafiği akışında önemli aksamalar ortaya çıkmıştır. Yol güzergahı üzerinde esnafa mal ve hizmet üretimi için uygun cep ve kısa süreli bekleme noktaları bırakılmamış ve bu durum esnafın mağduriyetine yol açmıştır. Daha önce kent giriş ve çıkışı için dört tane olan kavşak sayısı yine yerel yönetimin bütün uyarılarına rağmen ikiye düşürülmüş kent trafiği çok önemli oranda aksatılmıştır. En önemlisi geçtiğimiz ay yaşanan trafik kazalarında 5 hemşerimizi yitirdik" dedi.

Bölgede yaşayanların görüşlerinin dikkate alınmadığını savunan Şahin, "Devlet ve il yollarını planlamak, projelendirmek inşa etmek sorumluluğu yasa ile Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Genel Müdürlüğü'ne verilmiş bile olsa; Çine Belediyesi'nin ve Çinelinin görüşünü, düşüncesini, önerilerini almadan Çine'ye yapılan bu müdahale ortaya kentsel kaostan başka hiçbir şey çıkartmamıştır.

Bölünmüş yolun akıbeti ve gelişmelerle ilgili bilgi taleplerimiz muhatapsızlık yüzünden karşılanamamaktadır.

Karayolları Genel Müdürlüğü bir an önce vakit geçirmeden yanlışından dönmeli, bölünmüş yol planlama ve uygulamasını, Çine Belediyesi ve Çineli ile birlikte yapmalıdır" diye konuştu.

Çine Şoförler Odası Başkanı Ahmet Keleş de, "Bu yolun yapılması bizce yanlış. Yol genişleyecek diye beklerken yol daraldı. Cepler yok sığınma cepleri yok. Alabanda kavşağı kapandı. Yani burada hatalı bir yol çalışması var. Adam buradan çıktı mı ayağını gazdan çekmeden 100 km. hızla buradan geçiyor, otobüsü kamyonu ve hususi aracı. Allah korusun burada 200 tane servis aracı var. Yapılan eylemin daha farklı olması lazımdı bu çaba bence yeterli değil inşallah medya sayesinde bu eylem her yere ulaşır" diye konuştu.

Ellerinde "Ö,ölüm sırası hangimizde", "Karayolu mu ölüm yolu mu", "Azrail Çine'de mesaide" adlı pankartlarla eyleme katılan Çineliler, alkışlarla çalışmaları protesto etti. Yaklaşık 10 dakika yolu trafiğe kapatan Çineliler, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çine'de Yol Yüzünden Kefenle Yol Kesildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement