Çiniciliği Önce Öğrendiler, Şimdi Öğretiyorlar - Son Dakika
Güncel

Çiniciliği Önce Öğrendiler, Şimdi Öğretiyorlar

Bayburt'un Aydıntepe ilçesinde boş zamanlarını geçirmek ve meslek sahibi olmak için çini eğitimi alan kadınlar, bu sanatı yeni kursiyerlere aktarıyor.

14.10.2014 11:58  Güncelleme: 22:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayburt'un Aydıntepe ilçesinde ilk kez 2011 yılında halk eğitim müdürlüğünce açılan kursa katılarak çini sanatı eğitimi alan kadınlar, bu sanatı ilçelerinde geliştirerek yeni kursiyerlere öğretiyor.

Süslemenin en renkli kolu çini sanatı ile Sosyal Destek Programı (SODES) sayesinde tanışan Aydıntepeli kadınlar, öğrendikleri bu sanatı artık hem geliştiriyor hem de başkalarına öğretmek için çalışıyor.

İlgi duyduğu çini sanatıyla halk eğitim merkezi kursu sayesinde tanıştığını belirten Mediha Battal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursiyer olarak başladığı çini kursunda usta öğretici olarak çalışmanın kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Battal, çini kursunun Aydıntepe ilçesinde ilk defa 2011 yılında açıldığını ifade ederek, "Ben de bu kursa kursiyer olarak katıldım. Bu kurstan sonra değişik zamanlarda da kurslar açıldı. Bu sanata ilgim olduğu için kurslara katıldım. Şimdi usta öğretici olarak bu işi yürütüyorum" dedi.

Çini ve seramik kursunda 25 kursiyer olduğunu belirten Battal, "Şimdi kursiyerlerimizle geleneksel Türk motiflerini işliyoruz. Bu kursta çini işlemeli çeşitli vazolar ve tabaklar çıkarıyoruz. Bu işin İznik ve Kütahya dışında Bayburt'un Aydıntepe ilçesinde de yapılabileceğini insanlara gösterdik. Bayburt ve çevre illerden siparişler aldık ve bu siparişleri yaptık. Bu kursumuzda da kursiyerlerin eğitimlerini tamamlamaya çalışıyoruz. Onlar da gerekli eğitimleri aldıktan sonra yine siparişle çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Çini ve seramik kursuna katılan Derya Akdeniz ise boş zamanlarını değerlendirmek istediğini ifade ederek, "Bu kursta hem kendimi geliştiriyorum hem de meslek ediniyorum. Bir şeyler yaptığımı hissediyorum ve bazı ürünleri çıkardıkça kendime güvenim artıyor. Yine bu kurs sayesinde insanlarla iletişim halinde bulunuyoruz. Uzaktan üniversite eğitimi gördüğüm için aileme maddi bir yük getirmeden kendi harçlığımı da çıkarıyorum" ifadelerini kullandı.

Ev kadını olduğunu belirten Nergis Okumuş da "Kursa severek geliyorum, buradan keyif alıyorum. Maddi katkısı da oluyor. Daha önce hiç bilmediğimiz ve görmediğimiz boyamayı, sırçalamayı ve fırınlamayı öğreniyoruz" dedi. - Bayburt

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çiniciliği Önce Öğrendiler, Şimdi Öğretiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement