Çinli Heyet Deprem Çalışmalarına Hayran Kaldı - Son Dakika
Güncel

Çinli Heyet Deprem Çalışmalarına Hayran Kaldı

Çinli Heyet Deprem Çalışmalarına Hayran Kaldı

Çin'in Guangzhou Eyaleti'nden gelen heyet, Büyükşehir'in depremle ilgili çalışmalarını yerinde inceledi

18.09.2014 12:07  Güncelleme: 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'in Guangzhou Eyaleti'nden ilimize gelen heyet, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde incelemelerde bulundu. Guangzhou Eyaleti Kentsel Dönüşüm Departmanı Müdürü, Guangzhou Üniversitesi Rektörü, Guangzhou Daily Group Gazetesi'nden gazeteci ve Guangzhou Belediyesi Dış İlişkiler Departmanı çalışanlarından oluşan heyet, Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç'ü makamında ziyaret ederek, aralık ayında ikincisi düzenlenecek Guangzhou Kentsel Dönüşüm Ödül Töreni'ne davet etti.

BÜYÜKŞEHİR YİNE İDDİALI

Uluslararası düzeyde ilki 2012 yılında düzenlenen organizasyonun birincilik ödülünü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, "Depremle yaşamayı öğrenmek" projesiyle almıştı. Bu yıl da farklı bir projeyle toplantıya katılacak olan Büyükşehir Belediyesi, birincilik ödülü için yine iddialı.

ULUSLAR ARASI BİR ÖDÜL

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mengüç, Çinli heyeti ilimizde ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, Çin'in Guangzhou şehrine birçok defa gittiğini ve oradaki misafirperverliği unutamadığını söyledi. Deprem bölgesi olan Kocaeli'de Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı depreme yönelik önlem ve çalışmalardan çok etkilendiklerini belirten Çinli heyet, aralık ayında ikincisi düzenlenecek ödül töreni için Genel Sekreter Yardımcısı Mengüç'e davetiye verdi.

PRESTİJLİ BİR ORGANİZASYON

Şayet önceden planlanmış bir programı olmazsa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'yla birlikte törene katılmak istediklerini ifade eden Mengüç, Guangzhou ödüllerinin dünyada önemli bir prestiji olduğunu belirterek, tüm dünyadan projelerin katıldığı Metropolis Yönetim Kurulu Toplantısı'nın dünya şehirlerinin kendilerini sunması için iyi bir imkan verdiğini dile getirdi.

DEPREMLE İLGİLİ PROJELERİMİZ HAZIR

''Deprem öncesi, deprem anında ve deprem sonrasında neler yapılması gerektiğini 17 Ağustos 1999 depreminde gördük'' diyen Mengüç, zemine uygun binaların yapılması için gerekli tedbirlerin alınması, depremin öncesi ve sonrasında nasıl hareket edilmesine ilişkin planlamaların yapıldığını belirtti. ''Guangzhou'da birincilik ödülü aldığımız proje de bununla ilgili bir projeydi'' diyen Mengüç, "Çocuklarımıza deprem eğitimi veriyoruz. Deprem izleme noktalarımız var. Deprem kayıt istasyonlarından alınan verileri kontrol ediyoruz. Deprem sırasında ve sonrasında yapılacak her şeye ilişkin projelerimiz var ve yapmaya devam ediyoruz" ifadesini kullandı.

DEPREM EĞİTİM MERKEZİNE ZİYARET

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'na bağlı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü'nü de ziyaret eden heyet, ilimizde depremle ilgili yapılan çalışmalara yönelik bilgi aldı. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Osman Günler ve Zemin Deprem İnceleme Şube Müdürü Mustafa Cevher'in katıldığı brifingde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından depremle ilgili yürütülen çalışmalara yönelik bilgi alan heyet, son olarak Sekapark'ta bulunan Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi'ne ziyaret gerçekleştirdi.

DEPREM SİMÜLASYONUNA KATILDILAR

2012 yılında alınan birincilik ödülünün görüntüsü şeklinde yapılan deprem kayıt istasyonunu çok beğenen Çinli heyet, bol bol fotoğraf çektirdi. Merkezde yapılan eğitim çalışmalarıyla ilgili brifing alan heyet, deprem simülasyonunda depremi birebir yaşadı. İlimizde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan depremle ilgili tüm çalışmaları yerinde görerek inceleyen heyet, yapılan çalışmalara büyük bir hayranlık duyduklarını ve ziyaretten oldukça memnun bir şekilde ilimizden ayrıldıklarını ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çinli Heyet Deprem Çalışmalarına Hayran Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement