Çinli Şirket Range Rover'ı Taklit etti, Üçte Biri Fiyatına Satıyor - Son Dakika
Ekonomi

Çinli Şirket Range Rover'ı Taklit etti, Üçte Biri Fiyatına Satıyor

Çinli şirket Range Rover Evoque modelini taklit etti. Orijinalinin üçte biri fiyatına satılan taklit model üzerine İngiliz Jaguar Land Rover dava açmaya hazırlanıyor.

24.11.2014 15:00  Güncelleme: 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Daily Mail'in haberine göre Çin'in adını belki de ilk kez duyacağınız otomobil üreticisi firması LandWind'in X7 modeli olay yarattı.

Çin'in Guangzhou eyaletinde düzenlenen bir otomobil fuarında görücüye çıkan LandWind X7, Jaguar Land Rover şirketinin Range Rover Evoque modeline olan inanılmaz benzerliği herkesi şaşırttı.


Orijinal Range Rover Evoque


Range Rover Evoque'u taklit ettiği iddia edilen LandWind X7

40 bin sterlin (62 bin dolar) fiyatla satışa sunulan Range Rover Evoque'a benzerliği ile büyük tepki çeken LandWind X7'nin fiyatı ise sadece 14 bin ssterlin (22 bin dolar).

Ana görvdesi, radyatör çizgileri ve farlarının tasarımındaki benzerlikler göze çarparken, benzer modelin Jaguar Land Rover'ın Çin'de ilk fabrikasını açtığı zamana denk gelmesi de dikkat çekti.

Jaguar Land Rover yetkilileri ise dava açmak için harekete geçti. Şirketin CEO'su Ralf Speth yapılanın fikri mülkiyet hakkının ihlali olduğunu belirtirken uluslararası yasaların çiğnendiğini vurguadı.

LandWind'in CV9 modeli 2010'da Avrupa çarpışma testlerinden sadece 2 yıldız alabilmişti.

Range Rover'ın Evoque serisi otomobiller Türkiye'deki yüksek vergiler nedeniyle en ucuz (Pure Tech model) 83 bin 755 euro yani yaklaşık 231 bin TL'ye satılıyor.

Çinli Şirket Range Rover\'ı Taklit etti, Üçte Biri Fiyatına Satıyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Çinli Şirket Range Rover'ı Taklit etti, Üçte Biri Fiyatına Satıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Abdullah KORKMAZ: Çin devleti mahkemeyi kabettiğinde deseki Range Rover Çinde sana satış yok ozaman ne yapacak bakalım. Sonuçda 1, 5 milyar nufus 33 5 Yanıtla
  • karabiber: Taklit maiklit keşke bizde becersek 33 1 Yanıtla
  • KARSLI: gidin bakın hemen hemen aynısıdır. . . adamlar range amblemi için zaten bir araba fiyatı ekliyor . . . TEBİRKLER ÇİN GETİRİN HEMEN ALACAM. . ! 27 3 Yanıtla
  • NMK: BU ÇİNLİLER ÇOK TEHLİKELİ (: 21 2 Yanıtla
  • tuhan: bire bir olmasada olur 18 1 Yanıtla
  • Mesut: Goççum; alışmış emperyalistler, çak kaç para ise, seviyorum çinlileri, 7555 liralik maliyetli aracı, türkiye de, 75000 lira ödüyosunuz.. Mercedes a serisi aracların fabrika maliyeti 2750 euro, anladınız mı mewzuyu? 8 4 Yanıtla
  • Ali gel: Buraya getirsinler yok satar yokK 12 0 Yanıtla
  • serco: bir çin ata sözü derki. haçahiçi hoçihaço helalal olsun adamlar yapmış 9 0 Yanıtla
  • by meçhul: helal olsun 6 0 Yanıtla
  • gokhan: i İngilizlere karşı cinerden medet umar olduk yaw 3 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Bakan Göktaş:
    00:52 Bakan Göktaş: "Son 22 yılda kadın istihdamını yüzde 25,3'ten yüzde 31,4'e çıkardık"

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa'da yaptığı ziyaretlerde kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi konularında yeni çalışmalar başlattıklarını açıkladı. Bakan Göktaş, son 22 yılda kadın istihdamının yüzde 25,3'ten yüzde 31,4'e çıktığını belirtti ve kadınların iş gücüne katılım oranlarının artırılması hedefiyle çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bursa'da ziyaretlerde bulundu
    00:48 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bursa'da ziyaretlerde bulundu

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa'ya yaptığı ziyaretlerde şehit yakınları, gaziler ve kadın kooperatifleri temsilcileri ile bir araya geldi. Bakan Göktaş, kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  • Cevdet Yılmaz:
    00:03 Cevdet Yılmaz: "Yerel Seçimler Vesilesiyle Makro Politikalarımız Konusunda Yapılan Tartışmalar, Spekülatif Birtakım Söylemlerden İbaret"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Yerel seçimler vesilesiyle bazı tartışmalar yaşandığını görüyoruz. Bunların hiçbir zemine sahip olmadığını ifade etmek isterim. Yerel seçimler, makro politikaların değişme ihtimali olan seçimler değil. Yerel seçimler, yerel seçimlerdir. Genel seçimlerle Meclis, hükümet belirlenir. Ulusal düzeyde politikalar belirlenir. Yerel seçimler ise şehrimizin yönetimiyle, yerel hizmetlerle ilgili seçimlerdir. Yerel seçimler vesilesiyle makro politikalarımız konusunda yapılan tartışmaların hiçbir zemine sahip olmadığını, spekülatif birtakım söylemlerden ibaret olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

  • Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız
    23:45 Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, 2025 yılı için yüzde 15'ler civarında bir enflasyon öngördüklerini, 2026 için ise tek haneli enflasyona dönüşü öngördüklerini belirtti. Yılmaz, ayrıca küresel ekonomide toparlanmanın yavaş ve düzensiz de olsa sürdüğünü ifade etti ve enflasyonla mücadele, mali disiplin, cari açığın azaltılması gibi konularda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

  • Ticaret Bakanı: Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmaları tamamlandı
    23:20 Ticaret Bakanı: Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmaları tamamlandı

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmalarının tamamlandığını ve Cumhurbaşkanlığına sevk edileceğini açıkladı. Bakan Bolat ayrıca, Batı Anadolu Serbest Bölgesi için 2 milyar dolarlık yatırım yapılacağını ve 200 fabrikanın kurulacağını belirtti. İzmir'in ticaret, iş, yatırım, finans ve turizm başkenti olması hedeflenirken, İzmir'in ihracat rakamlarının artırılması için çalışmalar yapılacağı ifade edildi.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz:
    23:10 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz" dedi.


Advertisement