Çinli Şirket, Türkiye'ye Yatırım Yapmaktan Vazgeçti - Son Dakika
Ekonomi

Çinli Şirket, Türkiye'ye Yatırım Yapmaktan Vazgeçti

Çinli Şirket, Türkiye\'ye Yatırım Yapmaktan Vazgeçti

Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ'nin çoğunluk hissesini almak için anlaşan Çinli şirket, bu satın almadan vazgeçtiğini Enerji Bakanlığı'na bildirdi.

12.07.2015 11:12  Güncelleme: 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2009 yılında özelleştirilerek Yıldızlar SSS Holding'e devredilen ancak TETAŞ'a borcunu ödeyemediği için yönetimine Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından el konulan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ'nin (EDAŞ), Çinli CMEC'e satış süreci sürpriz bir şekilde durdu.

ALMAKTAN VAZGEÇTİ

CMEC, bu yıl şubat ayı başında GUOXIN International Investment Corporation (GXIIC) adlı Çin merkezli diğer bir şirket ile birlikte Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ şirketlerinin yüzde 75'ini dolaylı yoldan 384.6 milyon dolara satın almak için anlaştığını açıklamıştı. Çinli şirketin açıklamasında, hisselerin Dedeli Yatırım ve diğer hissedarlardan alınacağı belirtilmişti.

ANLAŞMA SAĞLANAMADI

Ancak taraflar arasındaki görüşmeler, söz konusu tutar karşılığında CMEC'e devredilecek diğer varlıklar üzerinde anlaşma sağlanamaması üzerine sona erdi. Bunun üzerine CMEC yetkilileri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bildirimde bulunarak Osmangazi EDAŞ'ın çoğunluk hissesini almaktan vazgeçtiklerini açıkladı.

Enerji IQ'nun haberine göre, Osmangazi EDAŞ hisselerini elinde bulunduran Yıldızlar SSS Holding, grubun ana faaliyet alanı olan madencilik ve seramik endüstrisindeki varlıkları için de CMEC ile işbirliği planlıyordu.

CMEC'in Osmangazi EDAŞ'ın satışından vazgeçme gerekçesi olarak madencilik, doğal taş ve seramik üretimi ile ilgili varlıkların satışına ilişkin anlaşmazlıklar gösteriliyor.

1.4 MİLYON ABONEYE HİZMET VERİYOR

Osmangazi EDAŞ, Afyon, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinde toplam 1.4 milyon aboneye hizmet veriyor. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 2009 yılında yapılan ihalede en yüksek teklifi 485 milyon dolarla Yıldızlar Holding vermişti. Osmangazi EDAŞ'ın devriyse 2010'da gerçekleştirilmişti.

EPDK EL KOYMUŞTU

EPDK, Osmangazi Elektrik Dağıtım ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış'ın yönetimine TETAŞ'a olan 180 milyon liralık borcunu ödemediği ve diğer bazı yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle el koymuştu.

Son Dakika Ekonomi Çinli Şirket, Türkiye'ye Yatırım Yapmaktan Vazgeçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (32)

  • ali: Bölücü Ülkücüler bu sizin eseriniz 10 16 Yanıtla
  • ali: Kına yakın Ülkücüler 9 11 Yanıtla
  • Baba Hakkı: Bizde şunların mallarını almaktan bir vazgeçebilsek 17 3 Yanıtla
  • metodolojik düşünebiliyoruz: öldürmelerine göz müü yumacaktık yani.şirket mi can mı 6 12 Yanıtla
  • caner: cok super olmus neymis uygurlara zulum varmis nah var toplumda infial yaratmaya bayiliyosunyz silah anlasmalarinizda gidecek amerikanin istedigine buyuk israile el birligiyle kosuyorsunuz akp ve onub istetmesi mhp 15 1 Yanıtla
  • Sivridil: Mhp liler sayasinde, ulkeye karlari yokken zararlari hesaplanamiyor bile 13 2 Yanıtla
  • Ali: Defolup gtsinler katil çin 9 5 Yanıtla
  • ENAYILER: ÜLKEDE SATILMAYAN BIR KURUM KALDI ODA BU.IYIKIDE SATILMADI.AKP ULKEDEKI KAMU MALLARINI YABANCI SERMAYEYE PESKES CEKMESININ ACISINI MILLETCE ODUYORUZ ASGARI UCRET ARTMIYOR NEDENI YABANCILARA SATILAN KAMU MALLARI .PATRONLAR ZAM YAPMAZSA ISCI SUREKLI ACLIK SINIRINDA YASAR.AKP MILLETI ACLIGA BIRAKTI UYANIN ARTIK GOZUNUZU ACIN ENAYILIK ETMEYIN MILLET VEKILI MAASI 20 BIN LIRA ONLARA HERSEY GUZEL AMA ISCIYE EMEKLIYE OYLE DEGIL 11 3 Yanıtla
  • Trabzon: Çok güzel oldu hiç uzulmedim 8 4 Yanıtla
  • xxx: Çok da dertti 9 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement