Cinnet Getiren Asker, 2 Arkadaşını Vurduktan Sonra İntihar Etti - Son Dakika
Güncel

Cinnet Getiren Asker, 2 Arkadaşını Vurduktan Sonra İntihar Etti

Cinnet Getiren Asker, 2 Arkadaşını Vurduktan Sonra İntihar Etti

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde, Suriye sınırındaki Boztepe Karakolu'nda görev yapan Piyade Çavuş Umut Aslan, nöbet değişimi sırasında cinnet getirip er arkadaşları Kadir Yıldız ve Ramazan Yel'i tüfeğiyle öldürdükten sonra intihar etti.

09.12.2014 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde, Suriye sınırındaki Boztepe Karakolu'nda görev yapan Piyade Çavuş Umut Aslan, nöbet değişimi sırasında cinnet getirip er arkadaşları Kadir Yıldız ve Ramazan Yel'i tüfeğiyle öldürdükten sonra intihar etti. Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, ilk etapta Suriye tarafından ateş açıldığı sanılan olayın, bir askerin geçirdiği cinnet sonrası gerçekleştiğini söyledi.

Olay, dün gece ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Suriye sınırındaki 1'inci Piyade Hudut Bölüğü'ne bağlı Boztepe Askeri Karakolu'nda meydana geldi. Önce Suriye tarafından açılan ateşle şehit edildikleri belirtilen olayla ilgili yapılan ilk incelemede, mermilerin Piyade Çavuş Umut Aslan'ın tüfeğinden çıktığı belirlendi.

İddiaya göre, kız arkadaşıyla tartıştıktan sonra cinnet getiren Umut Aslan, nöbet değişimi sırasında arkadaşları erler Kadir Yıldız ve Ramazan Yel'e ateş açtı. Umut Aslan, daha sonra namluyu çenesine dayadıktan sonra intihar etti. Olayda 3 asker de olay yerinde hayatını kaybetti. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulanslarla Ceylanpınar Devlet Hastanesi morguna konuldu. Hayatını kaybeden askerler Umut Aslan'ın Malatya, Kadir Yıldız'ın Kastamonu ve Ramazan Yel'in ise Kütahya nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

VALİ: CİNNET

Askeri yetkililer, olayın terör saldırısı olmadığını belirtirken, "Olay, bir askerin iki arkadaşını şehit edip intihar etmesidir" diye açıklama yaptı.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, yaptığı açıklamada, "Yaptığımız soruşturma hadisenin bir terör hadisesi olmadığı, cinnet hadisesi şeklinde. Otopsi ardından askeri törenle memleketlerine uğurlayacağız. Olay yerinden ilimize otopsi için gelecekler. Dün geceden beri yaptığımız tetik, araştırma askerimizin silahından çıktığı doğrultusundadır" dedi.

- Ceylanpınarşanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cinnet Getiren Asker, 2 Arkadaşını Vurduktan Sonra İntihar Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Doğanşehir Kaymakamı Muhtarlarla Bir Araya Geldi
    17:09 Doğanşehir Kaymakamı Muhtarlarla Bir Araya Geldi

    Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Kılıç, ilçedeki muhtarlarla bir araya gelerek Kahramanmaraş merkezli depremlerin izlerini silmek için çalışmaları sürdüreceklerini belirtti. Toplantıda, muhtarlarla karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

  • Zonguldak'ta jandarma kıyafeti giyen kadın serbest bırakıldı
    17:08 Zonguldak'ta jandarma kıyafeti giyen kadın serbest bırakıldı

    Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde jandarma kıyafeti giyerek vatandaşların kimliklerini kontrol ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan kadın serbest bırakıldı. Müftü Mahallesi'nde jandarma kıyafeti giyen genç bir kadının yolda kimlik kontrolü yaptığı ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Polis, sahil kesiminde vatandaşların kimliklerini kontrol eden G.S'ye kimlik kartını sordu. Kartının bulunmadığını söyleyen kadın gözaltına alındı. Emniyetteki ifadesinde, jandarma mesleğini çok sevdiğini ve temin ettiği kıyafetlerle kimliklere baktığını anlatan G.S, işlemlerinin ardından salıverildi.

  • Başkan Ünlü, Uzunyalı'da incelemelerde bulundu
    17:06 Başkan Ünlü, Uzunyalı'da incelemelerde bulundu

    Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Uzunyalı'da oteller ve restoranlar bölgesinde incelemelerde bulundu. Yayaların rahat etmesi için çalışmalar başlattı.

  • Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Kırgın Esnafları Barıştırdı
    17:06 Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Kırgın Esnafları Barıştırdı

    Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, seçim çalışmaları sırasında kırgın olduklarını öğrendiği iki esnafı barıştırdı ve misafir oldu. Tavlı, esnaflarla bir araya gelerek dostluklarını pekiştirdi.

  • 1 günlük bebek ambulans helikopterle hastaneye götürüldü
    17:05 1 günlük bebek ambulans helikopterle hastaneye götürüldü

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde doğan 1 günlük bebek, solunum sıkıntısı yaşadığı için hava ambulansıyla Konya Şehir Hastanesine sevk edildi.

  • İzmir Kitap Fuarı Çocuk Edebiyatı Temasıyla Başladı
    17:04 İzmir Kitap Fuarı Çocuk Edebiyatı Temasıyla Başladı

    İzmir Kitap Fuarı, çocuk edebiyatı temasıyla kapılarını açtı. Fuarda 800 yazar, gazeteci ve çizerin katılacağı etkinlikler düzenlenecek. Fuarın onur konuğu yazar Ahmet Ümit, çocuklara masal anlatmanın ve kitap okumanın önemini vurguladı. Fuar, 28 Nisan'a kadar sürecek ve çocuklar için özel etkinliklere ev sahipliği yapacak.

  • İzmir'in Çeşme ilçesinde düzenlenen Alaçatı Ot Festivali korteji renkli görüntülere sahne oldu
    17:04 İzmir'in Çeşme ilçesinde düzenlenen Alaçatı Ot Festivali korteji renkli görüntülere sahne oldu

    İzmir'in Çeşme ilçesinde düzenlenen 13. Alaçatı Ot Festivali kapsamında yapılan korteje çok sayıda kişi katıldı. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli'nin de katıldığı yürüyüşte yöresel kıyafet giyen vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu. Festival kapsamında müzik ve dans eşliğinde yürüyüş yapılan stantlar ziyaret edildi ve yöreye özgü otlar ve yemekler denendi. Festivalin sonuna kadar 1 milyonun üzerinde ziyaretçi bekleniyor.

  • Sinop'ta makaron ve bandrolsüz puro ele geçirildi
    17:03 Sinop'ta makaron ve bandrolsüz puro ele geçirildi

    Sinop'ta emniyet ekipleri tarafından yapılan aramada bir iş yerinde 1800 makaron ve 162 bandrolsüz puro bulundu. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

  • ESO Başkanı Kesikbaş, Vali Aksoy ve Başkan Ataç ile bir araya geldi
    17:02 ESO Başkanı Kesikbaş, Vali Aksoy ve Başkan Ataç ile bir araya geldi

    Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ve Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ile bir araya geldi. Kesikbaş ve oda yönetim kurulu üyeleri, Vali Aksoy'u ziyaret etti ve Başkan Ataç'la görüştü.


Advertisement