Cinsel İstismar Önergesine Malatya Barosundan Tepki - Son Dakika
Yerel

Cinsel İstismar Önergesine Malatya Barosundan Tepki

Cinsel İstismar Önergesine Malatya Barosundan Tepki

Malatya Barosu Kadın, Çocuk ve İnsan Hakları Komisyonları, cinsel istismar suçlarıyla ilgili düzenlemeye tepki gösterdi.

21.11.2016 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Barosu Kadın, Çocuk ve İnsan Hakları Komisyonları, cinsel istismar suçlarıyla ilgili düzenlemeye tepki gösterdi.

Malatya Barosunda Kadın Hukuku ve Çocuk Hakları Komisyonu ile İnsan Hakları Komisyonları adına Avukat Esra Genç basın toplantısı düzenleyerek önerinin geri çekilmesini istedi. Genç, meclise sunulan yasa önerisini kınadıklarını belirterek "Kadının ve çocuğun istismarcısı ile evlendirilmesi fikri, kadının bir kimlik olarak kabul edilmemesinden kaynaklanmaktadır. Bu önerinin kabul edilmesi halinde, bu düzenlemeden başta kadın ve çocuklar olmak üzere toplumun her kesimi derin yaralar alacaktır" ifadelerine yer verdi.

Getirilmek istenen düzenlemenin 15 yaşından küçük çocuklara yönelik cinsel istismar suçlarına yönelik olduğunu ve yaş konusunda bir alt sınırın olmadığını ifade eden Genç, "Failin yaşı konusunda da bir ayrım getirilmemektedir. Bu durumda 10-12 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunan 40-50 yaşlarındaki bir fail, çocuğun 'sözde rızası' ile çocukla evlenebilecek ve cezası ertelenecektir. Kamuoyunu etkilemek adına, önergenin tecavüzleri değil, rızaya dayalı ilişkileri kapsadığını ifade etmek, mağduriyetlerin oluştuğunu savunmak ülke gerçekliğinden, çocukların gelişim süreçlerini değerlendirmekten uzak ve samimiyetsizdir. Ortada bir mağduriyet varsa o da ip atlayacak yaşta olan ve okulda olması gereken çocukların istismara uğraması ve bir ömür istismara maruz bırakacak şekilde evlendirilmesidir. Yine bu teklifin tek seferlik bir düzenleme olduğu belirtilmiş ise de, biliyoruz ki bu teklif bir defa kabul edilirse, vergi affı, bedelli askerlik gibi birkaç senede bir yasalara bu tür geçici maddeler eklenerek çocuk yaştaki kız çocuklarının evlendirilmesine meşruiyet sağlanacaktır" diye konuştu.

Genç, TBMM'ye sunulan önerinin geri çekilmesini talep etti. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cinsel İstismar Önergesine Malatya Barosundan Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement