Çizgiyi Geçen Kaleciye Sarı Kartı Gösterin - Son Dakika
Güncel

Çizgiyi Geçen Kaleciye Sarı Kartı Gösterin

Çizgiyi Geçen Kaleciye Sarı Kartı Gösterin

Hakemlere sundukları maç önü analizlerinden büyük fayda gördüklerini belirten Collina, turnuvada şu ana kadar üzen büyük bir hata görmediğini söyleyerek, İspanya-Hırvatistan maçını işaret etti.

25.06.2016 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakemlere sundukları maç önü analizlerinden büyük fayda gördüklerini belirten Collina, turnuvada şu ana kadar üzen büyük bir hata görmediğini söyleyerek, İspanya- Hırvatistan maçını işaret etti.

Maçın ikinci yarısında Sergio Ramos'un penaltısını kurtaran Hırvat kaleci Subasic'in kale çizgisini terk ederek kendisine büyük avantaj sağladığını belirten Collina, "Kaleci çok öne çıktı ve bu, hakemler tarafından dikkate alınmadı. Bu bir hataydı. Maalesef bu oluyor ama hakemler tarafından oldukça iyi yönetilen bir maçta yaşanması beni üzdü. Kaleci çizgi ihlali yaptığında atış tekrarlanmalı, çünkü bu durum penaltıyı kullanan tarafa büyük dezavantaj yaratıyor" dedi.

Kalecilerin çizgide durması gerektiğini belirten UEFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina, IFAB'ın (Uluslararası Futbol Birliği Kurulu) Mart ayında yaptığı kural değişikliğini hakemlere hatırlattı ve penaltı atışı sırasında kale çizgisini terk eden kalecilerin sarı kartla cezalandırılmasını talep etti.

IFAB'ın yeni kuralına göre, penaltı atışı sırasında kale çizgisini terk ederek öne doğru çıkan kalecinin sarı kartla cezalandırılması gerekiyor.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Çizgiyi Geçen Kaleciye Sarı Kartı Gösterin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement