Cizre Belediye Başkan İmret, Üniversite Öğrencileri ile Birlikte İlçe Sorunlarını Tartıştı - Son Dakika
Yerel

Cizre Belediye Başkan İmret, Üniversite Öğrencileri ile Birlikte İlçe Sorunlarını Tartıştı

Cizre Belediye Başkan İmret, Üniversite Öğrencileri ile Birlikte İlçe Sorunlarını Tartıştı

Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret, Cizre Üniversiteliler Platformu tarafından davet edildiği açık oturumda ilçenin sorunlarını üniversiteli gençlerle tartıştı.

22.09.2014 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret, Cizre Üniversiteliler Platformu tarafından davet edildiği açık oturumda ilçenin sorunlarını üniversiteli gençlerle tartıştı.

Cizre Üniversiteli Gençler Platformu tarafından Dicle nehri kenarındaki çay bahçesinde açık oturum düzenlendi. İmret, üniversiteli gençlerin ilçenin genel sorunları ile ilgili soru ve dileklerini dinledi.Öğrenciler, ilçenin temel sorunları olan, su, toplu taşıma araçları, başıboş hayvanlar, kaldırım İşgali, yeşil alan eksikliği alt ve üst yapı çalışmaları, temizlik çalışmaları, yeni belediye binası konularında görüşlerini ve sıkıntılarını anlattı.

İmret de,  ilçedeki bütün sorunların farkında olduklarını belirterek "Bizler de bu sorunları ortadan kaldırmak için önümüze birçok proje koyduk ve bu sorunları temelli çözmek için çalışmalar yürütüyoruz. Park projelerimiz var, yine su sorununu geçici çözüm olarak iki projeyi bitirdik ve yaklaşık iki yıla kadar da su sorunu tamamen bitirmek için de arıtma tesisi kuracağız. Yine alt yapıyı güçlendirme çalışmalarımız bitirip üst yapı çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdüreceğiz" diye konuştu.

Sosyal tesislerin eksikliğini dile getiren İmret, "İlçemizde gençlerimizin, kadınlarımızın ve çocuklarımızın sosyal ihtiyaçlarını giderebilecek alan hiç yok. Bizler bu sorunu da ortadan kaldırmak için hem kadınlarımızın, hem gençlerimizin hem de çocuklarımızın yararlanabileceği bir sosyal tesis kurmayı düşünüyoruz. Bu sosyal tesiste koşu alanı, basketbol, voleybol ve yürüyüş parkurları yer alacak şekilde bir tesis kurmayı planlıyoruz" dedi.

İmret, şöyle devam etti:

"Kürt halkı olarak çok zor ve çok önemli dönemler geçiriyoruz. Çeteler önce Rojava'da Kobani'ye saldırdı ardından da Başur'da Şengal'e saldırarak katliamlar yaptı. Binlerce insanımız oradan kaçıp bizlere sığındı. Bizler kaç aydır onlarla uğraşmaktan başka bir iş için fırsat bulamıyoruz. Bütün imkanlarımızı bu katliamlara maruz kalan halkımız için seferber etmiş durumdayız. Bütün bu çete saldırıları ve siyasi gelişmelerden bağımsız hareket etmemiz ahlaki ve insani bir yaklaşım olamaz. Bu gelişmeler nedeniyle bazı konularda eksik kaldıysak da hizmet olarak halkımızdan özür diliyoruz. Halkımız için en iyi hizmeti sunmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız." - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cizre Belediye Başkan İmret, Üniversite Öğrencileri ile Birlikte İlçe Sorunlarını Tartıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement