Cizre'de Bayram Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Cizre'de Bayram Kutlaması

Cizre\'de Bayram Kutlaması

ŞIRNAK (İHA) – Şırnak’ın Cizre ilçesinde protokol üyeleri öğretmenevinde vatandaşlarla bayramlaştı.

04.10.2014 18:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞIRNAK (İHA) – Şırnak'ın Cizre ilçesinde protokol üyeleri öğretmenevinde vatandaşlarla bayramlaştı.

Cizre Kaymakamı Mehmet Şamil Horasanlı, Garnizon Komutanı Hava Savunma Kurmay Albay Onur Özden, İlçe Jandarma Komutanı Savaş Çağlayan, Emniyet Müdürü Ozan Başorgan ile birlikte öğretmenevinde düzenlenen bayramlaşma töreninde vatandaşlarla bayramlaştı. Kaymakam Horasanlı vatandaşları salonunun kapısında karşıladı. Kaymakam Horasanlı, Cizre için güzelliklerin yapılaması gerektiğini ifade ederek, birlik ve beraberlik mesajını verdi. Cizre'ni tarihi bir değere sahip olduğunu vurgulayan Kaymakam Horasanlı, "Cizre'de güzellikler olacaksa hep beraber bunu yapmalıyız. Bunun içinde sizlerden teker teker destek isteyeceğiz. Hiç kimse kendini küçük görmesin. Olumsuzluklar elbette olacak ama daha iyiye ve güzele gideceğiz. Bayramda bu işin başlangıcı olsun. Sokaklara yansıyan Cizre, Cizre değildir. El birliği ile güzel şeyler yapacaksak, gelin birlikte yapalım. Bu konuda da kimse kendini geri çekmesin. Bajarisi (yerlisi), gundisi (köylüsü) kendini geri çekmesin. Aşiretler hep beraber olacak. Cizre çok daha güzeli hak ediyor. Cizre'nin o ufku kaybetmemesi lazım. Burası binlerce yıllık bir medeniyet ve buradakilerde binlerce yıllık bir medeniyetin varisleridir. Cizre için eğer bir güzellik yapacaksak, hep beraber yapalım. Kendinizi geri çekmeyin ve kimseden çekinmeyin" dedi.

"TÜRKİYE'NİN HER YERİNDE HUZUR VARKEN CİZRE'DE HUZURSUZLUK VAR"

Kaymakam Horasanlı, Cizre'deki huzursuzluklara da değinerek şunları söyledi:

" Türkiye'nin her yerinde huzur varken, Cizre'de huzursuzluk var. Bizler huzuru hak ediyoruz. Çocuklar huzuru hak ediyor. Binlerce yıllık medeniyete sahip Cizre bu huzuru hak ediyor. Bu huzuru başaracaksak da hep beraber başaracağız. Hiç kimse bu konuda elin taşın altına koymaktan geri çekmesin. Sokaklarda illaki sıkıntılar var ama bu sıkıntıları bilelim. Çocuklar hep beraber sahip çıkacağız. Burada bir bilinç oluşturulmak isteniyor ama gelin bunu beraber oluşturalım. Etrafımız yanıyor ve Kobani'de bir sıkıntı ve trajedi var. Allah'ın belası milletin canına okuyan bir şey var. Bu acı bizimde acımız. Ama bu acının buraya yansıması ve millete gaz olarak dönerse çok yazık olur. Onun için burada o huzuru bulduktan sonra bu o tarafa da yansır. Ama buradaki huzursuzluk öbür tarafı da etkiler. Onun için bayram çocukların bayramda olsun, çünkü çocukların buna hakkı var."

Kaymakam Horasanlı, öğretmenevindeki bayramlaşma töreninden sonra beraberindekilerle birlikte Cizre Devlet Hastanesine gidip hasta ziyaretinde bulundu. Horasanlı, çocuk servisinde bulunan çocuklarla yakından ilgilenip, hediyeler dağıttı.

Kaymakam Horasanlı, hastane ziyaretinden sonra Cezaevi ve Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etmek için hastaneden ayrıldı. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cizre'de Bayram Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement