Cizre'de Görevli Özel Harekatçının Mucize Kurtuluşu - Son Dakika
Güncel

Cizre'de Görevli Özel Harekatçının Mucize Kurtuluşu

Cizre'de PKK'lıların açtığı ateş, özel harekât polisi Ali Ercan'ın kolunu parçaladı. Kolu delip göğsüne gelen mermi, yelekteki tabancaya isabet edince Ercan ölümden döndü.

31.01.2016 09:08  Güncelleme: 09:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özel harekât polisleri, göreve çıkarken birbirleriyle "Hayatımız namlunun ucunda" diyerek helalleşirler. Şırnak Cizre'de terör örgütüyle yaşanan son çatışmalarda bu olay somut bir gerçeğe döndü. Cizre'de teröristlere yönelik operasyonlarda görevli özel harekât polisi Ali Ercan, bir evin duvarında açtıkları duvardan gece görüş kamerasından gözetleme yapıyordu. Keskin nişancı teröristin silahından çıkan zırh delici mermi, duvarı delerek polis memurunun kolunu parçaladı. Ardından kolu delip geçen mermi Ercan'ın göğsüne isabet etti. Ancak mermi yelekteki tabancasına saplandı ve Ercan olaydan yaralı kurtuldu.

CİZRE'YE GEÇİCİ GÖREVLE GÖNDERİLDİ

Ali Ercan, şark görevini tamamlamak üzere 2 yıl önce İstanbul'dan tayin oldu. Bir süre sonra da Ordu Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde göreve başladı. 8 yıllık polis memuru, bir süre önce Şırnak'ın Cizre ilçesine geçici görevle gönderildi.


GECE GÖRÜŞ KAMERASINDAN BÖLGEYİ İZLİYORDU

Ercan, 16 Ocak'ta inanılmaz bir şekilde ölümden döndü. Ali Ercan'ın bağlı bulunduğu Özel Harekat Polis Timi, 16 Ocak günü PKK'lılardan temizlenen bir eve konuşlandı. Geceyi bu evde geçirecek olan timin gece gözetleme görevi de Ercan'a verildi. Ercan, duvardan açtıkları delikten gece görüş kamerasıyla bölgeyi izlediği sırada bir ses duydu.

ZIRH DELİCİ MERMİ KOLUNU PARÇALADI

Aynı anda bir sıcaklık hissettiği sol kolunun yaralandığını fark etti. PKK'lı keskin nişancının silahından çıkan Zagros zırh delici mermi, duvardan geçerek Ercan'ın kolunu parçalamıştı.


GÖĞSÜNE İSABET EDEN MERMİDEN TABANCASI KURTARDI

Kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınan Ercan'ın silahını alan meslektaşları inanılmaz bir görüntüyle karşılaştı. Yaralı polisin kolunu parçalayan zırh delici mermi daha sonra göğsüne isabet etmişti. Ancak mermi, Ercan'ın yeleğinde o hizada bulunan tabancasına denk gelmişti. Teröristin silahından çıkan silahın mermi çekirdeğini tabancanın namlusunda gören polisler büyük şaşkınlık yaşadı.


GÖREVİNE DÖNEMEYECEK

Tabanca incelemeye alınırken, Ercan ilk tedavisinin ardından Ankara GATA Hastanesi'ne sevk edildi. Ameliyat edilen polis memurunun koluna platin takıldığı ve artık mesleğine dönemeyeceği öğrenildi.


ESKİ ARKADAŞLARI UNUTMADI

Saldırıdan yaralı kurtulan gazi polisin İstanbul Üsküdar'daki Çengelköy Sabancı Polis Merkezi'nde yaklaşık 3 yıl birlikte görev yaptığı mesai arkadaşları, Ali Ercan'a geçen hafta büyük bir sürpriz yaptı. Üsküdar İlçe Emniyet Müdürü Gürhan Kaya'nın organizesiyle polis merkezinde görevli polisler Ankara'ya giderek Ercan'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın da polis memuruna telefonla ulaşarak geçmiş olsun dileğinde bulunduğu öğrenildi. Ercan'ın tedavisi, Ankara GATA'da sürüyor. (Sabah)

Cizre\'de Görevli Özel Harekatçının Mucize Kurtuluşu

Son Dakika Güncel Cizre'de Görevli Özel Harekatçının Mucize Kurtuluşu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (67)

  • ELAZIĞ ZAZA PÖH: ROZA SIRA SANA GELİYOR ÇEMBER DARALIYOR..SENİ AĞLAYAN HDP LİLER DE KURTARAMAYACAK....CESEDİNİ DE LAĞIMA ATACAĞIZZZ.... 236 30 Yanıtla
  • İNFAZ TİMİ: Bir gün Tayyip ERDOĞAN Sayın Cumhurbaşkanımız gidecek her canlı ölümü tadacak o vakit MİLLİYETÇİLER BAŞA GEÇERSE BURDA YORUM YAPANLAR ALAYINIZI LEŞ EDİCEZ AND İÇİLDİ BİR KERE .Çocuklarınız da bu acıya tanıklık edicek.O vakit susan TÜRK insanları konuşmaya ve icraata geçince gazabın ve ölümün ne oldupunu ilikleinize kadar hissediceksiniz. 121 75 Yanıtla
  • asill: Allah turk milletini korusun. 107 39 Yanıtla
  • Denizli: Saray icin ölmek gibi bir sacmalik mi olur! Bir türk okarak CB nefret ediyoruz! 36 79 Yanıtla
  • serdar talak: rabbim butun polisimizi askerimizi muhafaza etsin 71 27 Yanıtla Seda_42: Aminnnn serdar 2 1
  • 2610: lanet olsun pkk ve yandaşlarına . sıkıştıklarinda da ne halt yiyeceklerini bilmezler. 55 14 Yanıtla
  • kenan61: Öldürmeye giden ölür 26 41 Yanıtla neco: Senin 61 le ne alakan var .sen bolucu bireteklisin.her mesajin listeleniyor. 10 5
  • misafir: artistlik bitti erken emeklilik 21 44 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement