Cizre'de Hayat Normale Döndü - Son Dakika
Güncel

Cizre'de Hayat Normale Döndü

Cizre\'de Hayat Normale Döndü

Doğu ve Güneydoğu'nun bazı Ticaret Odası ve Ticaret Borsası Başkanları bugün 3 kişinin öldüğü Cizre'de bir araya gelerek olayların sonlanması ve diyalog kurulması için çalışmalarda bulundu.

29.12.2014 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu ve Güneydoğu'nun bazı Ticaret Odası ve Ticaret Borsası Başkanları bugün 3 kişinin öldüğü Cizre'de bir araya gelerek olayların sonlanması ve diyalog kurulması için çalışmalarda bulundu. Diyarbakır, Batman, Van, Hakkari, Bitlis, Muş, Siirt, Kızıltepe, Yüksekova, Tatvan, Nusaybin'in de aralarında bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası Başkanları Cizre'de esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek, karanfil dağıttı. Başkanlar karanfil dağıttığı esnafların barışa sahip çıkmasını isteyerek, "Kardeş kanı akmasın" dedi. Oda ve Borsa Başkanları adına basına açıklamasını okuyan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Cizre'de bölge Ticaret Odaları ve Borsaları olarak bir araya geldiklerin belirtti. Sayar, şöyle dedi: "Ülkemizde özellikle bölgemizde, yıllardan beri açılan yaraların yerine umutların yeşerdiği ve acıların dinmeye en yakın olduğu toplumun tüm kesimleri tarafından destek gördüğü kalıcı ve kesin bir barış için her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğu bir barış sürecinden geçiyoruz. Bu önemli barış sürecinde herkesin katkı yapması gerekirken, ilçemizde yaşanan menfur saldırılar, toplumun huzur ve güvenliğine zarar verecek yararı olmayan olaylar olup barış özlemi içerisindeki tüm halkımızı derinden üzmektedir.

Barış ve huzurumuza yönelik her türlü hareket halkımızca tasvip edilmemektedir. Öte yandan bu sürecin hızlandırılması ve sağlıklı bir şekilde yaşama geçmesi için çaba harcanırken yaşanan bu olayda kaos ve korkunun bölgeye tekrar hakim olması amaçlanmıştır. Bu olayların yaratacağı sonuç hiç bir kesime yaramayacaktır, aksine barış sürecinin kendi mecrasında aklamasına engel olacaktır."Sayar, toplumsal dayanışma birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bu önemli barış sürecinde yararlı olmayan ve hiç bir amaca hizmet etmeyen olaylar karşısında tüm kesimleri bu sürece birlik ve beraberlik içinde katkı sunmaya davet etti. Sayar, şöyle dedi:

"Barış süreciyle birlikte filizlenen barış ortamını bozmak isteyen karanlık güçler her seferinde sahneye çıkıp bölgemizi hedef alarak çatışmaların çıkmasına neden olmakta, barış süreci ile ilgili umudun ve beklentilerin azalmasını kirli tezgahlar kurarak ve çeşitli oyunlar oynanarak süreci sabote etmek istemektedirler. Bu anlamda süreci baltalamak isteyenlere fırsat verilmemelidir. Bu oynana kirli oyunlara kimsenin itibar etmemesi. tarafların sabırlı sağduyulu metanetli davranmaları bu tür provokasyonların boşa çıkarılması noktasında önemli olacağını düşünüyoruz. İlçemizde işlenen bu cinayetler sürece dönük büyük bir provokasyondur. Yeni ve daha büyük provokasyonlara karşı herkesin uyanık ve daha dikkatli olması gerekir. Sorumlular bulunmalı, olay aydınlatılmalı provokasyonun müsebbibi kim olursa olsun açığa çıkarılmalıdır. Barış sürecinde gelinen nokta umut vericidir. Bu aşamada bir kısım olayları kurcalamak isteyen kötü niyetli insanlar olabilir ama umudumuzu yitirmeden sürece sahip çıkmak hepimizin görevidir. Dileğimiz bir daha bu tür provokasyonların neden olduğu çatışmaların ve can kayıplarının olmamasıdır. Tüm siyasi gruplar ve partilere mensup insanların vereceği mesaj ve alacağı inisiyatifler çok önemlidir. Burada tüm sorumlu tarafların buna hassasiyete dikkat etmesi gerekir. Barış sürecini sekteye uğratacak her türlü şiddeti kanadığımızı ve sorumlu taraflara itidal çağrısı yaptığımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz." Şırnak Ticaret Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, süreci son derece önemsediklerini belirterek, "Bugün yumruklarımızı sıkmak değil beraber tokalaşma günleri. Bugün birbirimizle hesaplaşma değil helalleşme günleri. Önümüzdeki sürece herkesin katkı sunmaları gerekiyor. Gelecek seçimlere, gelecek nesillerimizi düşünerek bu olayların bertaraf etmeleri için herkesi sağduyuya davet ediyoruz dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cizre'de Hayat Normale Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement