Cizre'de Kayıp Yakınlarının Oturma Eylemi Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Cizre'de Kayıp Yakınlarının Oturma Eylemi Devam Ediyor

Cizre’de kayıp yakınlarının her hafta Cizre Lisesi önünde düzenledikleri oturma eylemi devam ediyor.

01.03.2015 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cizre'de kayıp yakınlarının her hafta Cizre Lisesi önünde düzenledikleri oturma eylemi devam ediyor.

Cizre'de 90'lı yıllarda yakınları faili meçhul cinayetlere kurban giden aileler Cizre Lisesi önünde oturma eylemi yapmaya devam ediyor. Yakınlarını faili meçhul cinayetlere kurban veren aileler, yakınlarının resimlerini taşıyıp yakınlarının bulunması ve faillerinin cezalandırılması için seslerini duyurmaya çalışıyor.

Cizre Lisesi Önünde bir araya gelen kayıp yakınlarına DBP, HDP Cizre ilçe teşkilatı yöneticileri, KESK bileşenleri, MEYA-DER, Cizre Belediye Meclis üyeleri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Botan DİN-DER ile çok sayıda vatandaş destek verdi.

Cizre'de 1992 yılında Şırnak'a giderken ortadan kaybolan ve o günden bu yana kendisinden haber alınamayan Ömer Güven'in eşi Ayşe Güven, "Eşim katledildiğinde iki aylık hamileydim şu anda üç çocuğum var bu çocukları babasız büyüttüm devletin eli kanlı adamları eşimi ve bir kaç kişiyi daha birlikte öldürdü. Eşimin bir suçu yoktu Kürt olduğu için öldürüldü. Çocuklarım bu gün üniversiteler bitirdi ancak hala eşimin katilleri yargılanmadı, adalet yerini bulmadı. Adalet yerini buluncaya kadar bizler, verdiğimizi bu adalet arayışımızdan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Grup, yapılan 5 dakikalık oturma eyleminin ardından dağıldı. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cizre'de Kayıp Yakınlarının Oturma Eylemi Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement