Cizre'de Mevlit - Son Dakika
Güncel

Cizre'de Mevlit

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Cami avlusundaki kalabalık Kalabalıktan genel ve detaylar Kuran Tilaveti Camideki kalabalıktan detaylar İlçe Müftüsü Selahattin Yılmaz'ın konuşması Mevlidi şerifin okunması -Duaların edilmesi Vatandaşların okunan duaya eşlik etmesi Genel ve detayları Diyarbakır, Elazığ, Bingöl, Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak'ta meydanları dolduran vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

22.07.2016 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Cami avlusundaki kalabalık

Kalabalıktan genel ve detaylar

Kuran Tilaveti

Camideki kalabalıktan detaylar

İlçe Müftüsü Selahattin Yılmaz'ın konuşması

Mevlidi şerifin okunması

-Duaların edilmesi

Vatandaşların okunan duaya eşlik etmesi

Genel ve detayları Diyarbakır, Elazığ, Bingöl, Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak'ta meydanları dolduran vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

Diyarbakır'da, Kayapınar ilçesindeki Park Ormanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, okunan mevliti dinleyip darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından kurulan çadırda sıcak çorba ikramında bulunulan katılımcılar, "Millet senin yanında Başkomutan Erdoğan", "Dünya beşten büyüktür" yazılı dövizler taşıdı. Grup, "Darbeye karşı omuz omuza", "Dik dur eğilme, millet seninle" diye slogan attı.

Vatandaşlara hitap eden Vali Hüseyin Aksoy, tüm Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır halkının da darbe girişimine karşı olduğunu söyledi.

Halkın demokrasiye bağlılığının en üst noktada olduğunu vurgulayan Aksoy, "Demokrasilerde egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Milletin iradesinin üstünde hiçbir irade yoktur ve olmayacaktır." dedi.

Katılımcılardan Aziz Şahin (65) de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek vermek ve darbe girişimine karşı durmak için alanda demokrasi nöbeti tuttuklarını anlattı.

Şahin, 12 Eylül 1980 darbesini yaşadığını belirterek, "12 Eylül dönemi bile bu kadar acımasız olmadı çünkü 15 Temmuz'da halkın iradesini yansıtan Cumhurbaşkanı'na suikast düzenlemek istediler, bizi temsil eden Meclis bombalandı. Kimin hesabına gelmiyorsa o, Cumhurbaşkanımızı makamından indirmeye çalıştı ama Allah bize yardım etti. O şer güçleri başarılı olamadı." diye konuştu.

Trafik kazasında kolu kırılan ve tedavisi sürerken nöbete gelen Abdülhakim Açar (22) ise bu meydanda bulunmaktan gurur duyduklarını ifade etti.

Etkinliğe, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan katıldı.

Elazığ

İzzetpaşa Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti"ne katılan Elazığ İmam Hatip Platformu üyeleri, darbe teşebbüsünü protesto etti.

Platform üyeleri adına konuşan İlim Yayma Cemiyeti Şube Müdürü Mehmet Çiçek, Türkiye'nin 15 Temmuz'da tarihinde hiç görmediği kadar büyük bir ihanete uğradığını vurguladı.

Halkın kahramanca direnişiyle gözü dönmüş canilerin hedeflerine ulaşamadığını söyleyen Çiçek, "Siyasi partilerimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın Kurtuluş Savaşı'ndaki gibi yekvücut olup birlikte hareket edişi, cuntacıları ve onların arkasındaki dış güçleri hüsrana uğratmıştır." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Bingöl

Kent merkezindeki Genç Caddesi'nde ellerinde Türk bayraklarıyla nöbet tutan vatandaşlar, "Gençlik burada FETÖ nerede" ve "FETÖ'ye idam" sloganları attı.

Kalabalığa hitap eden merkez Sancak belde Belediye Başkanı Nusret Koçin, Bingöllülerin geçmişte olduğu gibi bugün de darbecilerin karşısında yer aldığını belirti.

Koçin, darbe girişimini kınamanın yeterli olmayacağını anlatarak, "Aynı zamanda lanetlememiz de gerekiyor. Böyle günlerde ülke olarak, millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek, vatanımıza, sahip çıkmamız gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Karlıova ilçesindeki Dörtyol Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar da FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi. Karlıova Kaymakamı Levent Yetgin, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Baysal, İlçe Müftüsü Abdullah Söylemez ve AK Parti İlçe Başkanı İlyas Bingöl, katılımcılara hitap ederek, halkı darbe girişimi karşısındaki onurlu duruşlarından dolayı kutladı.

- Mardin

Mardin'de, AK Parti, MHP, Saadet Partisi ve Hür Dava Partisi teşkilatları, bazı sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu çok sayıda vatandaş, Türk bayraklarıyla AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanarak darbe girişimine tepki gösterdi.

Demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlar, "Darbeler tutmaz, ezanlar susmaz", "Recep Tayyip Erdoğan", "Mardin burada, FETÖ nerede", "İdam isteriz", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atarak, tekbir getirdi.

Mardin Valisi Mustafa Yaman da alana gelerek, vatandaşları selamladı.

Gruba hitap eden AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, darbe girişiminden sonra TBMM tarafından kabul edilen olağanüstü halin (OHAL), halkı güvence altına alacak bir tedbir olduğunu belirtti.

Dündar, bu tedbir doğrultusunda halka karşı suça bulaşmış ya da bulaşmaya başlamış bütün unsurların bertaraf edileceğine değinerek, "OHAL ilan edildiği için günlük yaşamınızda bir değişiklik olmayacaktır. Normal yaşamınıza ve işinize devam edin. OHAL'den korkacak tek bir kesim vardır, onlar da vatan hainleridir." diye konuştu.

Midyat'ta ise AK Parti İlçe Başkanlığı önünde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar, Midyat-Batman karayolundaki 72. Mekanize Tabur Komutanlığı'nda izinsiz helikopter uçuşu ve hareketlilik yaşandığı söylentileri üzerine taburun önüne geldi. Burada bir süre bekleyen grup, zaman zaman FETÖ aleyhine slogan attı. İlçe Emniyet Müdürü Cihan Karabıçak, bu kişilere seslenerek, olağan dışı bir durum olmadığını ve söylentilere itibar etmemelerini istedi.

Siirt

Siirt'te AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve Hür Dava Partisi İl Başkanı Zülfikar Fırat ile binlerce vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimini protesto amacıyla Valilik önünde toplandı.

Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Dik dur eğilme millet seninle", "Siirt burada darbeciler nerede", "Darbeye karşı omuz omuza" sloganları attı.

Vatandaşlara, caddeden geçen çok sayıda araç sürücüsü de korna çalarak destek verdi.

Alanda kılınan yatsı namazının ardından darbe girişiminde şehit olanlar için mevlit okutuldu.

Batman

Batman'da, bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları tarafından Valilik önünde miting düzenlendi.

AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, katılımcılara yönelik konuşmasında, millet iradesinin darbe girişimini bertaraf ettiğini söyledi.

Demokrasi nöbetinde bulunan vatandaşların önünde saygıyla eğildiğini dile getiren Hamidi, "Sizler, onurlu ve ferasetli duruşunuzla alçak darbeyi yerle bir ettiniz. Topyekun tüm halkımızla, sizlerle, cesaretiniz ve ferasetinizle demokrasimize kasteden bu alçak emellere ulaşamadılar. Bu cesaretiniz ve bu duruşunuzla dünyaya örnek oldunuz, iradenize sahip çıktınız." ifadelerini kullandı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şube Başkanı Suat Özdemir de artık darbeler döneminin bittiğini, milletin halk düşmanı hainlerin silah, uçak ve tanklarla saldırılarına rağmen Allah'ın yardımıyla onlara darbe vurduğunu belirtti.

Şırnak

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, darbe girişimi sırasında şehit olan polis, asker ve vatandaşlar için mevlit okutuldu.

İlçe Müftülüğünce Nuh Nebi Camisi avlusunda düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra mevlit okundu, dua edildi.

Cizre Müftüsü Selahattin Yılmaz, etkinlikte yaptığı konuşmada, darbe girişimine karşı Türk'ü, Kürt'ü bütün vatandaşların birlik olduğunu anlattı.

Yıllardır insanların arasındaki kardeşliği bozmaya çalışanların ezildiğini ifade eden Yılmaz, "Cizre'den, Nuh Peygamber Camisi'nden haykırıyoruz, Allah'ın kelamını haykırıyoruz. ya Rabbi kardeşlerimize karşı kalbimizde kin bırakma. ya Rabbi kardeşliğimizi, selametimizi, huzurumuzu istiyoruz. Bu fitne fesadı artırmak isteyen, bu kardeşliğimizi bozmak isteyen, bu akan kanın devam etmesini isteyenlere fırsat verme." diye konuştu.

Cizre\'de Mevlit
Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement