Cizre'de Nevruz Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Cizre'de Nevruz Etkinliği

Cizre\'de Nevruz Etkinliği

ŞIRNAK'ın Cizre ilçesinde düzenlenen Nevruz etkinliğinde konuşan HDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, "Buradan Ankara'ya çağrı yapıyoruz.

21.03.2017 20:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞIRNAK'ın Cizre ilçesinde düzenlenen Nevruz etkinliğinde konuşan HDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, "Buradan Ankara'ya çağrı yapıyoruz. Barış ve müzakere sürecine bu ülkenin, bu coğrafyanın ne kadar ihtiyacı olduğunu hep birlikte gördük"dedi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde HDP ve DBP tarafından organize edilen Nevruz etkinliğine çok sayıda kişi katıldı. Cizre- Silopi yolu üzerinde bulunan bir alanda yapılan etkinlikle öncesi geniş güvenlik önlemleri alındı. Nevruz kutlamalarına gelen vatandaşlar hem polis, hem HDP'li görevliler tarafından ayrı ayrı arandı. Nevruz kutlamasının yapıldığı alanın çevresinde de polis zırhlı araçları tarafından güvenlik önlemi alındı. Etkinliğe katılan vatandaşlar alanda Nevruz ateşi yakarak, müzik eşliğinde halay çekti.

Etkinlik sırasında bir konuşma yapan HDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, "Cizre'de katledilenler, yakılan, yıkılanlar bir kez daha "Ayaktayız, yıkılmıyacağız." dediler. Özellikle Kürdistan coğrafyasında, Kürt halkına harşı zulüm uygulayanlar, Kürt halkının çocuklarını, evlatlarını katledenler bilsinler ki, Kürtler yıllardır bu coğrafyada bu acıları çekmiş, bedel ödemiş, gözyaşı dökmüş, ama hiç bir zaman boyun eğmemiş, biat etmemiş, diz çökmemiştir. 2013 nevruzunda Sayın Öcalan'ın milyonlara yazdığı mektubun üzerinden 4 yıl geçti. O mektupta Sayın Öcalan bir çağrı yapmıştı. "Artık silahlar sussun, fikirler konuşsun" demişti. Ama o nevruzdan sonra barış ve müzakere sürecini buzdolabına koyan, rafa kaldıran Sayın Cumhurbaşkanı'na seslenmek istiyoruz. Sizler barış süreci ve müzakareyi buzdolabına koyduğunuz zaman, Cizre'de anneler çocuklarını toprağa gömebilmek için cenazelerini bozdalabına bekletiler. Bu coğrafyada cenazeler buzdolabında bekletilirken, anneler karınlarında taşıdıkları bebekleri kurşunlarla yitirirken, cenazeler panzerlerin arkasında sürüklenirken, sizler Ankara'da seyrettiniz. Siz buzdolabına koyduğunuz barış ve müzakere sürecini dondurduğunuz için bu coğrafyada bu kadar acı yaşandı. Şimdi buradan Ankara'ya çağrı yapıyoruz, barış ve müzakkere sürecine bu ülkenin, bu coğrafyanın ne kadar ihtiyacı olduğunu hep birlikte gördük. Bu coğrafyada her türlü zülmü yapmanıza rağmen, her türlü zalimiği yapmanıza rağmen insanlar kendi topraklarını terkmediler, kendi vatanlarından ayrılmadılar"dedi. - Cizre

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cizre'de Nevruz Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement