Cizre'de PKK- HÜDA-PAR Çatışmasında 2 Kişi Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Güncel

Cizre'de PKK- HÜDA-PAR Çatışmasında 2 Kişi Hayatını Kaybetti

Cizre'de PKK'nın Gençlik yapılanması olarak bilinen 'YDGH' ile Hür-Dava Partisi üyeleri arasında silahlı çatışma çıktı, çatışmalarda 2 kişi hayatını kaybetti.

27.12.2014 10:16  Güncelleme: 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'nın Gençlik yapılanması olarak bilinen 'Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi' (YDGH) ile Hür-Dava Partisi (Hüda-Par) üyeleri arasında silahlı çatışma çıktı. Polis panzerleri sokaklara kazılan hendekler nedeniyle çatışmaya müdahale etmekte zorlandı. Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada dün geceden bu yana süren çatışmalar sırasında 2 kişinin öldüğü ve 3 kişinin de yaralandığı bildirildi.

ŞIRNAK VALİLİĞİ: 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 3 KİŞİ YARALANDI

Şırnak Valiliği, Cizre ilçesinde çıkan olaylarda 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 kişinin yaralandığını bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada, saat 03.00 sıralarında Cizre'nin Nur Mahallesi'nde silah seslerinin gelmesi üzerine bölgeye ekiplerin sevk edildiği belirtildi.

Açıklamada, çıkan olaylarda Yasin Özer ve Abdullah Deniz'in öldüğü, Nedim Kültür, Hakim Budak ve Hekim Kasırga'nın yaralandığı kaydedildi. Bölgede güvenlik güçlerince zırhlı araçlar ve helikopterler vasıtasıyla gerekli çalışmaların yürütüldüğü aktarıldı.

UZUN NAMLULU SİLAHLARLA ÇATIŞMA

Cizre'nin Nur Mahallesi'nde sabaha karşı saat 03.00 sıralarında karşılaşan iki grup arasında çıkan tartışma, kısa sürede uzun namlulu silahlların kullanıldığı çatışmaya dönüştü. İki grup sokak aralarında uzun namlulu silahlarla birbirine ateş etti. Her iki grubun taraftarlarının da olaya katılması üzerine çatışmalar büyüdü.

EVLER KUŞATILDI

YDGH'lilerin uzun namlulu silahlarla Hüda-Par üyesi olan kişilerin evlerini kuşattığı ve çatışmaların devam ettiği öne sürüldü. Çatışmalar özellikle Nur Mahallesi'ndeki bazı sokaklarda yoğunlaştı.

POLİS HENDEKLER NEDENİYLE MÜDAHALE ETMEKTE ZORLANDI

Çatışmaya müdahale etmeleri için polis ekipleri sevk edildi. Çok sayıda polis panzeri YDGH üyeleri tarafından daha önceden kazılan hendekler nedeniyle çatışmaların olduğu sokaklara ulaşmada zorlandı.

İŞ YERLERİ KAPALI

Cizre'deki işyerleri bugün açılmazken, evlerinden çıkanlar Nur Mahallesi'ndeki çatışmaları uzaktan izlemeye çalıştı.

HÜDA-PAR İLE DTK TEMASTA

Şırnak'ın Cizre ilçesinde meydana gelen olaylardan sonra DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle ile Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz telefonla görüştü.

Rûdaw'a konuşan Hüseyin Yılmaz, Hatip Dicle ile Cizre'de meydana gelen olaylar hakkında bir telefon görüşmesi yaptıklarını söyledi. Yılmaz, görüşme ile ilgili şu bilgileri verdi: "Sayın Hatip Dicle ile telefonda görüştük. Aynı kanıdayız. Ortada bir provokasyon olduğunu düşünüyoruz. Kobani olaylarından sonra Sayın Dicle ile bir kez bir araya gelmiştik. Aramızda bir protokol imzalanmış değil."

Cizre\'de PKK- HÜDA-PAR Çatışmasında 2 Kişi Hayatını Kaybetti
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Cizre'de PKK- HÜDA-PAR Çatışmasında 2 Kişi Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (52)

  • cihad: daha kaç müslüman şehit olacak. . keşke ak partiye oy vermeseydim. . biz oyumuzu devlet bizi pkk ya teslim etsin diye mi verdik . . 335 39 Yanıtla
  • diyarbakır cemil: ALLAH hüdaparın yardımcısı olsun 74 52 Yanıtla
  • Vatandas: Pkknin allah belasini versin, acik ve net, 59 33 Yanıtla
  • cemil antep: yaşasın hüdapar kahrolsun pkk 68 21 Yanıtla
  • hizbullahi direniş: kahrolsun pkk kahrolsun ydgh kahrolsun ypggggghgggggggggggg 43 37 Yanıtla
  • Tk: Tarih boyunca hep hain hep kalleş bir millet. Daha niye sabrediyoruz bunlara bilmemki. ... Olmaz evliya koyma avluya... 50 27 Yanıtla
  • dost: pkkl/hdpliler chpden yuz bulup muslumanlara saldirmaya basladi, 'ATIESTLER' 67 7 Yanıtla
  • Hür Dava: Hüdapar yenilmez 37 31 Yanıtla
  • Serdar : Hüda par ortalığı geriyor.kendini hala 1990 yıllarda biliyor .o devir geçti.akıllı olacaksın hüda par 28 37 Yanıtla
  • dost: pkk chp guvencesiyle bolgedeki muslumanlara saldiriyorlar !ATIESTLER 49 16 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement