Cizre'den Sağlık Görevlilerinin Başka İllere Gönderilmesine Protesto - Son Dakika
Yerel

Cizre'den Sağlık Görevlilerinin Başka İllere Gönderilmesine Protesto

Cizre\'den Sağlık Görevlilerinin Başka İllere Gönderilmesine Protesto

Şırnak Cizre'deki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde 2 doktor ve bir hemşirenin başka illere gönderilmesi yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.

11.09.2014 20:16  Güncelleme: 20:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cizre Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde iki doktor ve bir hemşirenin başka illere gönderilmesi yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Cizre Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde çalışan KESK eski yöneticilerinden hemşire Aziz Yural, Diş Hekimi Ali Sezer, Diş Hekimi Harun Dağdelen'in hastane idaresi tarafından yapılan şikayetleri üzerine açılan soruşturma sonucunda kurumun huzurunu bozduğu iddiasıyla başka ilçelere gönderilmesi yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.

Cizre Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ününde bir araya gelen Şırnak KESK, SES, DİSK, TTB Şubeler platformu, MEYA-DER, Cizre Eczacılar Odası, İHD ve çok sayıda sağlık çalışanı basın açıklamasına destek verdi.

STK'lar adına basın açıklamasını okuyan SES Şırnak Şube Başkanı Lezgin Gözlek, "SES, olarak kamu kurumlarının yasakların, baskı ve ceza pratiklerin değil, eşitliğin, özgürlüğün ve demokrasinin cisimleşmiş mekanları olması gerektiğine olan inancımızla bugüne kadar bu tarz baskıcı uygulamalara karşı asla boyun eğmemiş. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sendikal hak ve özgürlükler ile emek, demokrasi mücadelemizden, eşit, ücretsiz, nitelikli ve ulaşılabilir toplum yararına bir sağlık sistemi isteme talebimizden bu tür baskıların bizi döndürmeyeceğini kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklaması, oturma eyleminin ardından son buldu. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cizre'den Sağlık Görevlilerinin Başka İllere Gönderilmesine Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement