Cizre'de Sandık Taşıma Kararı 23 Köy ve Mezra İçin de Alınmış - Son Dakika
Güncel

Cizre'de Sandık Taşıma Kararı 23 Köy ve Mezra İçin de Alınmış

Cizre\'de Sandık Taşıma Kararı 23 Köy ve Mezra İçin de Alınmış

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde sandık taşıma kararı sadece merkez için değil, 23 köy ve mezra içinde alınmış.

22.09.2015 13:00  Güncelleme: 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde İlçe Seçim Kurulu'nun, sadece Cudi, Nur ve Sur mahalleleri için değil, ilçeye bağlı 23 köy ve mezrada da 1 Kasım'da yapılacak olan milletvekili seçimlerinde sandık kurulmaması kararını aldığı ortaya çıktı. Kurul'un, 23 köy ve mezradaki sandıkların güvenlik gerekçesiyle başka köy ve mezralara alınması yönünde karar aldığı öğrenildi. Karara tepki gösteren Cizre HDP ilçe Başkanı Ali Akdeniz, kararın siyasi bir karar olduğunu belirterek, "Sandıkların kurulacağı mahallerde barikat, çukur yoktur. Sadece milletten öç almak ve eziyet çektirmek için yapıyorlar. Karara itiraz edeceğiz" dedi.



ÖNCE İLÇE MERKEZİNDEKİ 33 MAHALLE İÇİN KARAR ALINDI

Bir süre önce çatışmaların yaşandığı ve sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cizre ilçesinde ilçe Seçim Kurulu, 1 Kasım'da yapılacak olan genel seçimlerde Cudi, Nur ve Sur mahallelerinde güvenlik gerekçesiyle sandık kurulmaması kararı aldı. Cizre İlçe Seçim Kurulu kararında, taşımalı sistemin gerekçesi, "İlçe seçim kurulu başkanlığımızca yapılan inceleme ve gözlemlerde, önceki seçimlerde yaşanan aksaklıklardan edinilen tecrübeler nazara alınarak, Nur, Cudi ve Sur mahallelerinde kazılan hendek ve barikatların halen bulunduğu, seçim sandıklarının o mahalleye konulması seçim güvenliği nedeniyle sakıncalı ve tehlikeli olacağı, güvenlik güçlerini ve sandık personeline karşı bombalı eylem yapılma ihtimali, seçimde görevlendirilecek personel bulunmama ihtimali göz önünde bulundurulup, seçimin düzenli geçebilmesi, seçim sonuçlarının sağlıklı şekilde başkanlığımıza intikal ettirilmesi için Cizre ilçesinde sandık kurulum yerlerinin yeniden belirlenmesine ihtiyaç duyulmuş olup, bakanlığımızın 08/08/2015 tarihli yazılarında belirtilen hususlar gereğince sandıkların aşağıdaki belirtildiği şekilde kurulmasına karar vermek gerekmiştir." şeklinde açıklandı.

SEÇİM KURULU 23 KÖY VE MEZRA İÇİNDE AYNI KARARI ALDI

İlçe merkezindeki 3 mahalle için sandık kurulmama kararı alıp sandıkların başka yere kurulmasını isteyen İlçe Seçim Kurulu'nun Cizre'ye bağlı 23 köy ve mezra için de karar aldığı ortaya çıktı.

Muhtarlara ve bazı siyasi parti temsilcilerine tebliğ edilen kararda, Cizre ilçe Jandarma Komutanlığının talebi üzerine aralarında, Kurtuluş, Dirsekli, Çağıl, Bağlarbaşı, Yeşilyurt, Taşhöyük, Erdem, Uğur, Koçtepe köyleri ve bazı mezralarında bulunduğu 23 köy ve mezrada güvenlik gerekçesiyle sandıkların kurulamayacağı ve sandıkların güvenli görülen yerlere kurulması kararının verildiği öğrenildi.

"HALKI CEZALANDIRMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL"

Karara tepki gösteren Cizre HDP ilçe Başkanı Ali Akdeniz, kararın siyasi olduğunu, insanlara eziyet çektirmekten başka amaç taşımadığını belirterek, "Halkı cezalandırmaktan başka bir şey değil. Sandıkların kurulduğu okulların bulunduğu mahallerde çukur ve barikat yoktur. Milletten öç almak ve onlara eziyet çektirmek istiyorlar. Biz karara itiraz edeceğiz" dedi.

CİZRE KAYMAKAMLIĞI, İLÇE SEÇİM KURULU'NUN KARARINI TEBLİĞ ETTİ

Şırnak'ın Cizre İlçe Seçim Kurulu'nca, 3 mahallede sandık kurulmamasına ilişkin alınan karar, ilçe kaymakamlığı tarafından tebliğ edildi.

Şırnak Valiliği'nce, geçtiğimiz günlerde ilan edilen sokağa çıkma yasağının 9 gün sürdüğü ve şiddetli çatışmaların yaşandığı Cizre ilçesinde, İlçe Seçim Kurulu'nca, üç mahallede sandık kurulmaması yönünde alınan karar, ilçe kaymakamlığınca, tebliğ edildi.

Bu çerçevede, sandık kurulmayacak olan Nur, Cudi ve Sur Mahallelerindeki seçmenlerin, ilçenin diğer mahallelerindeki okullarda oylarını kullanabileceği belirtildi. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, ilçede bulunan 66 bin 297 seçmen için 203 sandığın kurulacağı belirtildi. Açıklamada, Nur Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşların Dicle Mahallesi'ndeki Atatürk İlk ve Ortaokulları ile Cizre Lisesi'nde,

Cudi Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşların Şah Mahallesi'ndeki Kaymakam Mumin Heybet Ortaokulu, Atatürk İlkokulu ve kısmen Cizre Lisesi'nde, Sur Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşların ise Yafes Mahallesi'ndeki Vatan İlkokulu ve Ortaokulu'nda oylarını kullanabilecekleri kaydedildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cizre'de Sandık Taşıma Kararı 23 Köy ve Mezra İçin de Alınmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • 99: Sandığı taşıyosunuzda milleti nasıl taşıyacaksınız..a mallar 3 4 Yanıtla
  • trakyalı: bu cizre yi taşıyalım kuzey ıraka 3 3 Yanıtla
  • ....: bence buralarin oylari gecersiz sayilsin 1 4 Yanıtla
  • yavuz sultan: Size az bile lan varansizlar 0 5 Yanıtla
  • KEMAL: OLMASI GEREKEN KOYLULERE ZORLA HDP YE OY ATTTIRIYORLAR GUVENLIK GUCLERIDE ORADA OLMASI LAZIM 1 1 Yanıtla
  • Cizre: Halka eziyet diyen HDP belediyesi 3 aydır halkı mı düşünüyorlar Terörle ortak çalışıp halka eziyet yapan sizsiniz 1 0 Yanıtla
  • GERÇEKÇEK: Sandıkları fizana da taşısanız , mit , jandarma , emniyeti bekçi yapıp oyları değiştirmeye de çalışsanız artık millet rte den kıcık alıyor arkadaş yemin ediyorum size iktidar yok vallahi yok billahi yok :) ölseniz yok , bizim değil mi vermicez :) 0 1 Yanıtla
  • bitlisli: başkan bey sandıkların hdp haricinde oy girme ihtimaline karşı önlem alıyor birde demokrasi özgürlük diyorlar vandallar sandık seçmen sayısı 200 olan bir köye mahalleye başka partiye 1 oy çıkarsa yıkarız yakarız öldürürüz tehditleri savurup oy topluyorlar halklılar bu onların siyasi kararı ama daha özgür bir ortam oluşacak buna karşı çıkıyorlar 0 0 Yanıtla
  • mert dert: izmirdede can güvenliği yok ohal ilan edilsin seçim sandıkları merkeze taşınsın :) 0 0 Yanıtla )))))))): dimi dullar rahat vermiyor 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement