Cizre'de Takımı Elenen Aydınspor Antrenöründen Şok Suçlama - Son Dakika
Güncel

Cizre'de Takımı Elenen Aydınspor Antrenöründen Şok Suçlama

Cizre\'de Takımı Elenen Aydınspor Antrenöründen Şok Suçlama

Cizrespor'a 3-1 yenilen Aydınspor 1923 takımının Teknik Direktörü Başaran, "Futbolcularım canlarını kurtarmak için bilerek mağlup oldu." diyerek şok suçlamalarda bulundu.

25.09.2014 17:23  Güncelleme: 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kupası 2'nci turda dün Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde oynadıkları Cizrespor'a 3-1 yenilen Aydınspor 1923 takımının teknik direktörü Akif Başaran, "Futbolcularım canlarını kurtarmak için bilerek mağlup oldular" diyerek şok suçlamalarda bulundu.

Spor Toto 2'nci Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Aydınspor 1923 takımı, Bölgesel Amatör Lig 1'inci Grup takımlarından Cizrespor'a yenilerek elendi. Bugün Aydın'a gelen Aydınspor 1923 futbol takımının futbolcuları ve yöneticileri ayaklarının tozuyla basın toplantısı yaptı.

Teknik Direktör Akif Başaran, havaalanından Cizre'ye giderken otobüsün taşlı saldırıya uğradığını ve camının kırıldığını, ilk akşam Cizre Ticaret Odası tarafından kendilerine verilen yemekte, 'kibar dille maçı kaybetmelerinin istendiğini' ileri sürdü. Maç öncesi ve maç sırasında futbolcuların tehdit edildiğini söyleyen Başaran, "Onlara maçı oynamazsak stattan çıkamayacağımızı söyledim. Zorla sahaya çıktılar, 3-1 yenilip canlarını kurtardılar" dedi. Akif Başaran, şu iddialarda bulundu:

"42 yıldır futbolun içindeyim, böyle şeyler yaşamadım. Otelden stada eskortsuz ve korumasız olarak gittik. Ortalıkta ne polis, ne asker vardı. İçeri girerken bir futbolcumuzun boğazını sıktılar, bir diğerine tekme attılar. Doğru düzgün ısınmaya bile çıkamadık. Her şey kendiliğinden gelişti. Teknik direktör olarak oyuncuma yenilmesini söylemem mümkün değil. Ancak o anki psikolojisini anlamak lazım. Bu atmosferde hangi takım kazanmak için oynar. Nitekim ilk 7 dakikada 2 gol yedik tansiyon bir anda düştü, herkes rahatladı."

Cizre ve Silopi'de olayların günlerdir devam ettiğini, Futbol Federasyonu'nun maçı Silopi yerine Mardin'e alabilecekken bunu yapmadığını söyleyen Başaran, "Böyle bir atmosferde maç oynatılması büyük hata. Merak ediyorum, Federasyon Fenerbahçe'yi, Galatasaray'ı buraya getirebilir miydi?" diye sordu.

REAL MADRİD OLSA KAZANAMAZDI

Aydınspor 1923 Başkan Yardımcısı Erdal Karakavukoğlu da "Real Madrid bile olsa yine kazanamazdı. Biz Aydın'a sağ salim dönmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ancak başımıza gelenler için Futbol Federasyonu'na gerekli başvuruyu yaptık" dedi.

Futbolcular da sahaya korkarak çıktıklarını, maç içinde bile tehdit edildiklerini, can güvenliği olmadığı için oradan galip çıkma şanslarının olmadığını ileri sürdü. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cizre'de Takımı Elenen Aydınspor Antrenöründen Şok Suçlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • CizreLi: ben bir cizreli olarak kesinlikle bu konuşmaları yapan hocayı nefretle kınıyorum. . ırkçı yalan dolan emek hırsızı ne istersen war sende hoca efendi. . medya orda macın görüntüleri ortada buyursun bakalım medya acıklasın derim. . yaşına başına bakan seni adam sanar ama maalesef yalan dolandan ötürü anca doğuyla batı insanı kışkırtırsınız. . federasyon yerinde olsam ilk yapacağım iş sana yeşil sahalardan ömrün boyunca men etmekti. . 0 0 Yanıtla
  • m.yavuz: akif başaran sen kesin helal süt emmemişsin yalancı yaşından başından utan allahtan korkmuyormusun iftira atıyorsun kusura bakma senin hocalığın işe yaramıyor sen git bir hastahanede temizlik işi yap sen kim spor kim ırkçı ha bide aynısını aytek topçuyada aynen 0 0 Yanıtla

Advertisement