Cizre'deki Gerginlik - Son Dakika
Yerel

Cizre'deki Gerginlik

Cizre\'deki Gerginlik

DBP Eş Genel Başkanı Yüksek "Bütün güçlerin böylesi bir provokatif girişimden uzak durmalarını istiyoruz." dedi.

27.12.2014 15:10  Güncelleme: 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 2 kişinin hayatını kaybettiği 3 kişinin yaralandığı olaylara ilişkin, "Bütün güçlerin böylesi bir provokatif girişimden uzak durmalarını istiyoruz. Bunun yaratacağı sonuç hiçbir güce ve kesime yaramayacaktır" dedi.

Yüksek, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu önünde yaptığı açıklamada, bu tarz gelişmelerin uzun süredir bölgede yaşandığına dikkati çekti.

"Olaylarda partili kardeşimiz hayatını kaybetti. Ancak buna karşılık şiddet ve silahla bir karşılık verilmemelidir" diyen Yüksek, "Tepkilerimiz demokratik ve kitlesel anlamda sahip çıkmak şeklinde olmalıdır. Bunun dışına taşan bir yaklaşım içerisinde kesinlikle olunmamalıdır" ifadesini kullandı.

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçeleri başta olmak üzere Diyarbakır, Batman ve Bingöl'de bir provokasyon girişiminin söz konusu olduğunu ileri süren Yüksek, "Bütün güçlerin böylesi bir provokatif girişimden uzak durmalarını istiyoruz. Bunun yaratacağı sonuç hiçbir güce ve kesime yaramayacaktır. Biz Kürtlerin arasında bir iç çatışmanın yaşanmasını istemiyoruz. Silahlı hiçbir çatışmanın yaşanmasını tasvip etmiyoruz" diye konuştu.

Açıklamaya, HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile partililer katıldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cizre'deki Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement