Cizre'deki Nevruz Kutlamaları İleri Bir Tarihe Ertelendi - Son Dakika
Yerel

Cizre'deki Nevruz Kutlamaları İleri Bir Tarihe Ertelendi

Cizre\'deki Nevruz Kutlamaları İleri Bir Tarihe Ertelendi

BDP Cizre Teşkilatı, bugün yapılması düşünülen Nevruz kutlamalarını, Garip Taşkın'ın ölümü ile sonuçlanan olay nedeniyle ileri bir tarihe erteledi.

18.03.2014 17:04  Güncelleme: 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Cizre ilçe teşkilatı tarafından bugün yapılması düşünülen Nevruz kutlamaları, dün gece Garip Taşkın'ın ölümü ile sonuçlanan olay nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Cizre'de dün akşam yapılan kutlamalarda Garip Taşkın'ın hayatını kaybetmesi üzerine Cizre'de ve Beytüşşebap'ta Nevruz mitingleri ileri bir tarihe ertelendi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir haftadır Nevroz kutlamaları büyük bir coşkuyla devam ederken dün akşam gerçek silahlarla yapılan kutlamalarda Grip Taşkın adlı vatandaşın hayatını kaybetmesi ilçeyi yasa boğdu. Dün gece ilçe genelinde yapılan kutlamalar sırasında gerçek silahlarla havaya ateş açılması üzerine Yafes Mahallesi'nde 26 yaşındaki Garip Taşkın tüfek saçmalarının vücuduna isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Taşkın'ın hayatını kaybetmesi üzerine Cizre ve Beytüşşebap'ta düzenlenmesi planlanan Nevruz mitingleri ileri bir tarihe ertelenirken, Cizreli esnaflarda kepenk kapattı. Nevruz etkinlikleri ile ilgili BDP Cizre ilçe örgütü önünde bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya BDP MYK Üyesi Ferhat Tarhan, BDP Cizre İlçe Başkanı Ahmet Çeter, BDP Cizre Belediye Eşbaşkan adayları Leyla İmret ile Kadir Kunur'un yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Dün akşamki kutlamalar sırasında nereden geldiği bilinmeyen bir kaza kurşunuyla Garip Taşkın'ın hayatını kaybetmesinden dolayı büyük bir üzüntü duyduklarını ifade eden BDP MYK Üyesi Ferhat Tarhan, "Acımız büyüktür. Bizler böyle olmasını istemezdik. Kutlamalar sırasında kaza kurşunuyla bir arkadaşımız yaşamını yitirdi ve bizim için büyük bir acıdır. Bizler BDP olarak bu olayı araştırıyoruz ve netleştirene kadar bu olayın üzerinde duracağız. Bizler arkadaşımızı bugün kitlesel bir şekilde uğurlayacağız. Bugünkü Cizre ve Beytüşşebap mitinglerimizi de belli olmayan ve muhtemelen 23-24'den sonra olması beklenen bir tarihe erteledik. Tüm halkımızın başı sağ olsun" dedi.

Cizre kent merkezinde fırın ve eczaneler dışında kepenkler açılmazken, polis çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cizre'deki Nevruz Kutlamaları İleri Bir Tarihe Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement