Cizre'deki Yaralılar Arasında Olduğunu Söylediği Oğlu İçin İHD'ye Başvurdu - Son Dakika
Güncel

Cizre'deki Yaralılar Arasında Olduğunu Söylediği Oğlu İçin İHD'ye Başvurdu

Cizre\'deki Yaralılar Arasında Olduğunu Söylediği Oğlu İçin İHD\'ye Başvurdu

Hakkari'de yaşayan Bedel Balıkesir, 26 yaşındaki oğlu İslam Balıkesir'in Şırnak'ın Cize ilçesi'nde bir evin bodrum katında yaralılar arasında bulunduğunu ileri sürererek, kurtarılması için Hakkari İHD Şubesi'ne başvurdu.

01.02.2016 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'de yaşayan Bedel Balıkesir, 26 yaşındaki oğlu İslam Balıkesir'in Şırnak'ın Cize ilçesi'nde bir evin bodrum katında yaralılar arasında bulunduğunu ileri sürererek, kurtarılması için Hakkari İHD Şubesi'ne başvurdu. Baba Balıkesir, oğlunun çalışmak için Cizre'ye gittiğini ve hiçbir siyasi örgüte üye olmadığını söyledi.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cizre ilçesi'ndeki bir binanın bodrum katında bulunduğu ileri sürülen yaralılar arasında Hakkarili İslam Balıkesir'in de bulunduğu öne sürüldü. Balıkesir'in ailesi, İHD Hakkari Şubesi'ne başvurarak, hiçbir haber alamadıkları çocukları için yetkililerin bir an önce ambulans gönderip kurtarılmasını istedi.

Oğlunun çalışmak için Cizre'ye gittiğini ve hiçbir siyasi örgüte üye olmadığını belirten Bedel Balıkesir, "Yaklaşık 10 gündür oğlum bir binanın bodrum katında yaralı halde. Kendisinden hiçbir haber alamıyoruz. Bırakmıyorlar ambulanslar bölgeye gidip hastaneye götürsünler. Aldığımız bilgiye göre durumu hiç iyi değil. Bodrum katında oğlum ile birlikte kurtarılmayı bekleyenlerin bir an önce kurtarılmasını bekliyoruz" dedi.

Balıkesir'in annesi Tuli Balıkesir ise, Cizre'de 10 gündür bir evin bodrum katında yaralı halde mahsur kalan oğlunun yaşayıp yaşamadığından haber alamadıklarını anlatırken, İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, bir evin bodrum katında mahsur kalan ve sayıları belli olmayan vatandaşların günlerdir kurtarılmayı beklediklerini söyledi. Akbulut, "Oradaki insanlar örgüt mensubu olsa dahi devlet oradaki vatandaşların can güvenliğinden sorumludur. Oradaki insanların bir an önce tedavilerinin yapılması için gerekli koşulların yaratılması, ambulansların oraya gitmesi gerekir" diye konuştu. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cizre'deki Yaralılar Arasında Olduğunu Söylediği Oğlu İçin İHD'ye Başvurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement