Cizre Hükümet Konağı Önünde Bomba Düzenekli Tüp Paniği - Son Dakika
Güncel

Cizre Hükümet Konağı Önünde Bomba Düzenekli Tüp Paniği

Cizre Hükümet Konağı Önünde Bomba Düzenekli Tüp Paniği

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde dün gece eylem yapan yüzleri maskeli bir grup PKK sempatizanına polis, gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti.

23.07.2015 14:48  Güncelleme: 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde dün gece eylem yapan yüzleri maskeli bir grup PKK sempatizanına polis, gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Göstericilerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Hükümet Konağı ve Cizre Köprüsü'ne bırakılan ve tüple desteklenen bomba düzenekleri de, fünye ile patlatılarak etkisiz hale getirildi.

Suruç'ta 32 kişinin öldüğü 104 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyı gerekçe göstererek izinsiz gösteri düzenleyen yüzü maskeli grup, Cizre İlçesi'nin değişik noktalarında eylem yaptı. Eylem yapan gruplara polis, basınçlı su ve gaz bombası ile müdahale etti. Ara sokaklarda toplandıktan sonra Orhan Doğan Caddesi ve Belediye Caddesi'ne çıkan yüzleri maskeli göstericiler, barikatlar kurup yolu trafiğe kapattı. Olay yerine gelen güvenlik güçlerinin 'dağılın' uyarılarına eylemci gruplar, molotof kokteyli ve hava fişeklerle karşılık verdi.

Atılan bir molotof kokteylinin isabet ettiği bir işyerinde çıkan yangına itfaiyenin zamanında müdahalesiyle, yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

Bu arada Cizre Hükümet Konağı önü ile Cizre Köprüsü'ne bırakılan, el yapımı ve tüple desteklenmiş bomba düzeneklerini farkeden vatandaşlar, polise haber verdi. Olay yerine, zırhlı araçlarla çok sayıda polis sevk edildi. Polis bomba düzenekli tüplerin bırakıldığı yolları çift yönlü olarak trafiğe kapattı. Ardından bomba imha uzmanları, Cizre Köprüsü üzerine ve Hükümet Konağı Kavşağı'na bırakılan bomba düzeneklerini fünye ile patlatarak etkisiz hale getirdi. Bombalar, büyük bir gürültüyle patlatılırken, patlamayla birlikte gökyüzüne alev ve dumanların yükseldiği görüldü. Patlama sesi çevre sakinleri arasında paniğe yolaçtı. Bombaların imha edilmesinin ardından her iki bölgede caddeler trafiğe açıldı.

Polis ve göstericiler arasındaa gece geç saatlere kadar süren çatışmalar, göstericilerin ara sokaklara kaçmasıyla sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cizre Hükümet Konağı Önünde Bomba Düzenekli Tüp Paniği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement