Cizre'nin Su Sorunu 'Su Arıtma Tesisi' ile Son Buluyor - Son Dakika
Yerel

Cizre'nin Su Sorunu 'Su Arıtma Tesisi' ile Son Buluyor

Cizre\'nin Su Sorunu \'Su Arıtma Tesisi\' ile Son Buluyor

Şırnak’ın Cizre ilçesindeki su sorununa kalıcı bir çözüm getirmek için çalışmalara başlayan Cizre Belediyesi, Devlet Su İşleri ile birlikte ilçenin 2045 yılına kadarki su ihtiyacını karşılayacak olan dev bir su arıtma tesisi kuruyor.

19.02.2015 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki su sorununa kalıcı bir çözüm getirmek için çalışmalara başlayan Cizre Belediyesi, Devlet Su İşleri ile birlikte ilçenin 2045 yılına kadarki su ihtiyacını karşılayacak olan dev bir su arıtma tesisi kuruyor.

İlçedeki su sorunu çözmek adına arıtma tesisi kurma çalışmalarını hızlandıran Cizre Belediyesi Eşbaşkanı Kadir Kunur, 2014 yılının ortalarında proje ve ihale aşamasını tamamladıkları Cizre Arıtma Tesisi için DSİ yetkilileri ile birlikte yer tespiti yaptı. 20 bin metrekareden fazla alan üzerinde kurulacak olan arıtma tesisi ile birlikte Cizre'nin içme, kullanma ve sanayi anlamında 2045 yılına kadar su ihtiyacı karşılanacak.

İlçeye yapılması planlanan arıtma tesisi ile ilgili açıklamalarda bulunan Devlet Su İşleri Nusaybin Şube Müdürü Abdulhalim Bilgin, arıtma tesisi için 2014 yılının ortalarında çalışmaların başlatıldığını söyledi. Bilgin, "Tesis şeklinde bir bütün olarak bir bölümü arıtma bir bölümü de içme suyu tesisi olduğu için farklı ihaleler yapıldı. İçme suyu çalışmasına geçen senenin ortalarında başlamıştık. Şimdi de arıtma tesisinin çalışmalarının başlaması ve yer tesisisin yapılması için çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Yapılacak tesisin Cizre halkının 2045 yılına kadar içme, kullanma ve sanayi anlamda kullanma suyunu temin etmesinin amaçlandığını anlatan Bilgin, "Belediyenin vereceği destekle en kısa zamanda tesisi tamamlayıp halkın hizmetine açmayı düşünüyoruz. Cizre halkına hayırlı olsun. Bizler belediyenin arsa konusunda bize hızlı bir çözüm getirmesini bekliyoruz. Belediye arsa sorununu çözdüğü takdirde bizler hızlı bir şekilde çalışmalara başlayacağız ve en kısa sürede tesisin Cizre halkının hizmetine girmesini sağlayacağız. Tesisi 2016 yılında bitirmeyi hedefliyoruz. Nüfus artış hızını da göz önünde bulundurarak yapacağımızı tesis 2045 yılına kadar Cizre'nin sanayi, içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacaktır" diye konuştu.

Bilgin ve yüklenici firma yetkilileriyle birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Cizre Belediyesi Eşbaşkanı Kadir Kunur da bu önemli projenin Cizre halkına hayırlı olmasını dileyerek, "Yıllardan beri Cizre'de bir slogan var, Dicle akar, Cizre bakar şeklinde. Yani susuzluktan çok sorun yaşamıştır halkımız. Bunun için çalışmalar başlatıyoruz ve çalışmalar sonunda en kısa sürede artık Dicle akacak ama Cizre bakmayacak. Cizre, Dicle'nin bütün nimetlerinden de yararlanacak. 2016 yılında tamamlamayı planladığımız projemizle Cizre halkının 2045 yılına kadar her anlamda su ihtiyacını sorunsuz bir şekilde karşılayacağız. Halkımıza hayırlı olsun. Halkımız en güzel hizmetlere layıktır" şeklinde konuştu. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cizre'nin Su Sorunu 'Su Arıtma Tesisi' ile Son Buluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement