Cizre Tso Başkanı Çağlı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Cizre Tso Başkanı Çağlı Açıklaması

Cizre Tso Başkanı Çağlı Açıklaması

"Irak'ta yaşanan olaylar nedeniyle ihracatta ciddi anlamda gerileme yaşadı"

08.07.2014 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cizre Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Süleyman Çağlı, Irak'ta yaşanan olaylar nedeniyle ihracatta ciddi anlamda gerileme yaşadığını söyledi.

Çağlı, Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısında gazetecilere yaptığı açıklamada, Irak'a ihracatla ilgili çok ciddi bir sıkıntının yaşandığını, ihracatın kötü durumda olduğunu belirtti.

"Şuanda kimse ihracat yapamıyor. Karşı tarafta çok tedirgin bir durum var. Öbür tarafta mallar satılmıyor. Ramazan ayının da etkisiyle özellikle inşaat malzemeleri hiç gitmiyor. Gıda malzemelerinde yüzde 50 oranında düşüşler yaşanıyor" diyen Çağlı, Irak'ta benzin sıkıntısının da yaşandığını bildirdi.

Benzin sıkıntısı sonucu Iraklı vatandaşların Türkiye'ye gelemediklerini ifade eden Çağlı, "Bu yüzden esnafın büyük oranda zarar görüyor. Irak'ta yaşanan olaylar nedeniyle ihracatta ciddi anlamda gerileme yaşadı" diye konuştu.

Çağlı, Irak'ta yaşanan olayların bir an önce son bulması ve ihracatın tekrar eski seviyesine gelmesini istediklerini sözlerine ekledi. - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cizre Tso Başkanı Çağlı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement